Atostogos rudenį – kur keliauti su vaikais?

  • Teksto dydis:

Prasidėjus mokinių rudens atostogoms, tėvams nemenką galvos skausmą kelia klausimai, kuo gi užimti vaikus ir kur kartu su jais keliauti. Vasaros sezonas kurortuose jau būna pasibaigęs, o keliauti su vaikais į tolimus kraštus ryžtasi reta šeima.

Tad kur poilsiauti ir ką įdomaus pasiūlyti vaikams? Kelionių ekspertas sako, kad ir rudenį galima suorganizuoti įdomią ir turiningą kelionę.

„Ruduo yra toks metas, kai vasaros sezonas būna pabaigtas daugumoje kurortų, o žiemos pramogų vietos dar nepradėję savo veiklos, tad dažnai tėvams iškyla klausimas, kur atostogų vežtis vaikus. Pailsėti ir pasimėgauti šiltu oru galima lankantis Maltoje, lietuvių jau pamėgtose Kanarų salose, Egipte, Izraelyje, kur galima rasti nepamirštamų pramogų tiek mažiesiems keliautojams, tiek suaugusiems. Kartu su Lietuvos mokiniais, panašiu metu atostogauja ir kitų šalių moksleiviai, tad rudens atostogų metu visada pastebimas viešbučių užimtumo augimas šiose šalyse, todėl verta atostogomis pasirūpinti iš anksčiau“, – sako TopTravel.lt vadovas Tadas Rimkus.

Kur keliauti ir ką veikti per rudens atostogas?

Kipras

Kipras gali pasigirti ilgiausiu vasaros sezonu Europoje. Iki pat gruodžio šioje saloje vyrauja šiltas, malonus, vasariškas oras, galima drąsiai maudytis ir kaitintis saulėje. Net ir lapkričio mėnesį čia galėsite pamiršti sunkius paltus ir striukes. Keliavimas ne sezono metu suteikia ir kitų privalumų: kainos gerokai mažesnės, kaip ir žmonių kiekis populiariausiuose turizmo taškuose.

Nepraleiskite progos apsilankyti įspūdingame Pafoso zoologijos sode, kuris gali didžiuotis didele papūgų gausa, tigrais, žirafomis bei ypač retais baltaisiais liūtais. Norintiems pasidairyti po apylinkes ir susipažinti su salos istorija, būtina nuvykti į Kato Paphos archeologijos parką, kuriame gausu monumentų, menančių priešistorinius bei Antikos laikus. Turistų akį labiausiai traukia trečią tūkstantmetį skaičiuojančios mozaikinės grindys, vaizduojančios mitologinių herojų gyvenimą. Verta apžiūrėti ir kitus komplekso objektus, tūkstančių metų senumo pastatų liekanas, koridorius, kolonas. Parkas yra įtraukas į „Unesco“ pasaulio paveldo sąrašą.

Kanarų salos

Lietuvių pamėgtos Kanarų salos populiarios tuo, kad čia atostogoms oras tinkamas visus metus, tačiau idealiausia ten vykti lapkričio pradžioje. Mėgstantiems aktyvias pramogas su šeima ir nepamirštamus vaizdus, verta vykti į Tenerifę, kur lauks įspūdingasis Teidės ugnikalnis, siekiantis net 3718 metrų aukštį. Tai yra aukščiausias taškas visoje Ispanijoje. Kopiant į šią viršukalnę, atsivers nepaprasto grožio Atlanto vandenyno ir Kanarų salų vaizdai, o viršuje – įspūdingas krateris, kurio perimetras siekia net 48 km. Ugnikalnis kartu su jį supančiu parku yra įtrauktas į „Unesco“ Pasaulio paveldo sąrašą.

Norintys ne tokių aktyvių pramogų, turėtų užsukti į žymųjį Tenerifės Loro zoologijos parką, pilną linksmybių bei atrakcionų visai šeimai, jo plotas užima daugiau nei 13 hektarų. Parkas gali pasididžiuoti daugiau nei 3 tūkst. papūgų kolekcija. Nuostabus vandens pasaulis atsiskleidžia didžiuliame 1,2 mln. litrų akvariume, kur einant tuneliu galima išvysti spalvingą ir paslaptingą vandenyno gyvenimą. Vaikus pradžiugins delfinų pasirodymai, pingvinų kasdienybė bei tingiosios šimpanzės. Keliautojai rekomenduoja šio parko lankymui skirti visą dieną.

Malta

Puikus pasirinkimas norintiems derinti poilsį su pažintinėmis kelionėmis. Nors lapkričio pradžioje maudymosi sezonas jau gali būti pasibaigęs, tačiau džiugins saulė ir maloni šiluma. Be to, nuo rudens iš Vilniaus į Maltą bus galima nuvykti tiesioginiu skrydžiu. Malta tituluojama kaip nardytojų rojus, pasigrožėti povandeniniu pasauliu galės ir patyrę nardytojai, ir pradedantieji, nes nardymo kursai čia organizuojami visus metus.

Jei patyrinėti povandeninį pasaulį baugu, rekomenduojama nuvykti į senąją Maltos sostinę Mdiną, kuri užburia savo senove dvelkiančia dvasia, klaidžiais senamiesčio vingiais. Pasigrožėti Maltos gamta ir mėlynuojančia jūra galima užlipus ant šalia Mdinos esančios Dingli kalvos, kuri yra aukščiausias taškas visoje saloje.

Izraelis

Šiluma dvelkiantis Raudonosios jūros kurortas Eilatas gali pasiūlyti nepamirštamas atostogas. Šis kurortas yra patogioje vietoje, iš kurios galima nuvykti į žymiausias Pažadėtosios žemės vietas: Jeruzalę, Tel Avivą, aplankyti Negyvosios jūros pakrantes, užsukti į istorinius objektus. Bene įdomiausia atrakcija vaikams ir suaugusiems Eilate – delfinų gyvenimo natūralioje aplinkoje stebėjimas. Tad būtina nuvykti į Delfinų rifą, esantį už 15 km nuo Eilato. Drąsiausieji turi galimybę patirti nepasakomų įspūdžių ir paplaukioti kartu su delfinais. 

Norintiems pažinti Izraelio gamtą, būtina apsilankyti Raudonajame kanjone, kuris sužavės visus gamtos gerbėjus. Raudonos uolos, skaičiuojančios jau ne vieną milijoną metų, atima žadą savo dydžiu bei grožiu. Nors kelionė tarp 30 metrų uolų nėra ilga – beveik 200 metrų, tačiau siauri takeliai bei kopimai privers paprakaituoti visą šeimą. Pastangos to vertos – neįtikėtini vaizdai ir pojūčiai atpirks visus sunkumus.

Egiptas

Kelionių organizatoriams skraidinant tik į tas regiono vietas, kurios užtikrina keliautojų saugumą, Egiptas vėl tampa labai patraukliu pasirinkimu dėl itin palankių kainų ir „viskas įskaičiuota“ viešbučių. Oro temperatūra rudens rudens atostogų metu sieks iki 30 laipsnių, o turistų išsiilgę vietinio verslo atstovai padarys bet ką, kad jie čia pasijaustų kaip karaliai. Iš vietos prekeivių pasiderėjus galima įsigyti tikrai vertingų kaljanų, audinių, papuošalų ar suvenyrų, paragauti autentiškų patiekalų. Jeigu kelti kojos iš viešbučio nėra jokio noro, ilsėtis paplūdimyje ar prie baseino sutiks kiekvienas. Mėgautis šiltu oru bei saulės voniomis – ne vieno keliautojo tikslas. Egipte tą tikrai galima rasti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių