Atmintinė atostogaujantiems: kaip apsaugoti telefoną paplūdimyje?

  • Teksto dydis:

Vasara įsibėgėjo ir vis daugiau žmonių skuba į pajūrį. „O kas nemėgsta saulės, smėlio ir gaivaus vandens?“ – paklausite Jūs. Vis dėlto, šie dalykai kai kam tikrai nepatinka – Jūsų išmaniajam telefonui.

Tad siūlome laikytis trijų auksinių taisyklių, kad leisdami laiką paplūdimyje, jam nepakenktumėte.

1. Saulės voniomis telefono nelepinti

„Stenkitės apsaugoti savo išmanųjį telefoną nuo tiesioginių saulės spindulių. Tai vienas svarbiausių dalykų, kurio neturėtumėte užmiršti vasarą. Priešingu atveju, karštis stipriai sutrumpins baterijos gyvavimo laiką arba visiškai ją sugadins“, – įspėja Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje.

Anot specialisto, būdami paplūdimyje, prietaisams turite surasti pavėsį, laikyti kuprinėje ar po rankšluosčiu. Taip pat, gyvendami atostogų režimu, nepamirškite telefono mašinoje, kurioje saulėtomis vasaros dienomis gali būti itin karšta.

2. Apsaugoti nuo smėlio pavojų

Savo išmanųjį paplūdimyje ne ką labiau reikėtų saugoti ir nuo smėlio. Telefonas labai greitai juo aplimpa – smėlio prilenda į garsiakalbius, mikrofoną, mygtukus ir įvairias jungtis. „Ypač saugokite krovimo jungtį, nes, dėl joje susikaupusio smėlio, telefonas gali tapti nebeįkraunamas“, – pabrėžia S. Skupas.

Tam, kad taip nenutiktų, specialistas rekomenduoja telefoną laikyti specialiame dėkle. O jei smėlio vis tiek pakliuvo, jį ar kitas smulkias dulkes pataria išpūsti paprastu suspausto oro balionėliu (galima nusipirkti elektroninių prekių parduotuvėje), nukreipus jo šiaudelį į užterštas vietas.

3. Pliuškentis vandenyje - nebent su atspariu vandeniui

Kai kurie gamintojai siūlo vandeniui atsparius išmaniuosius telefonus. Pavyzdžiui, naujausi „Galaxy S7” telefonų modeliai turi IP68 standartą, dėl kurio gali išbūti vieno metro vandens gylyje net pusvalandį. Tokių telefonų savininkai, S. Skupo teigimu, net ir filmuoja po vandeniu.

Vis tik, jei telefonas nėra vandeniui atsparus, reikia vadovautis keliais svarbiais patarimais. Pirma, neatsiliepti į skambučius ir netikrinti SMS žinučių ką tik išlipus iš vandens. Antra, išmaniajam vis dėlto sušlapus, jį palaikyti sausų ryžių inde. „Jei telefonui teko rimtos „maudynės“ jūroje, geriau tiesiog jį išjunkite ir pristatykite į servisą, kur vandenį išvalys profesionalai“, – rekomenduoja pašnekovas.

Dar vienas sprendimas norintiems jaustis ramiai dėl savo telefono – draudimas. Paprastai telefonus galima apdrausti tiek nuo ekranų dūžių, tiek nuo vandens žalos. Nelaimės atveju, apdrausto telefono remontas kainuos mažiau ir, tikėtina, bus atliktas greičiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnas

Arūnas portretas
Nusiperki sony xperia z kartos ir nebijai nei vandens nei dulkiu.

R2d2

R2d2 portretas
Kaip islaikyti drabuzius svarius - neispurvinti..straipsnis tokio lygio

Čiubaka

Čiubaka portretas
apie nieką
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių