Atlikėjo Shamano būsimam albumui viršelį piešia paslaptinga dailininkė

  • Teksto dydis:

Atlikėjas Shamanas (Saulius Rutkauskas) šiemet pristatė pluoštą dainų kartu su tokiais gerai žinomais dainininkais kaip Kazimieras Likša, Deividas Valma, Raminta Blažytė. Reperis per metus spėjo nusifilmuoti keturiuose vaizdo klipuose, kurie susilaukė žiniasklaidos bei klausytojų dėmesio.

Šiuo metu jis baiginėja savo muzikinį albumą, kuris dienos šviesą išvys jau visai netrukus. Albumo viršelį atlikėjas patikėjo sukurti dailininkei Beatai Gasiulytei.

Atlikėjas teigia, kad pradėjęs galvoti apie albumo apipavidalinimą, suprato, kad viršelis turi būti ypatingas, jautrus, atviras. “Sakoma, kad negalima spręst apie knygą iš viršelio, o aš noriu, kad viršelis būtų neatsiejama kūrinio dalis, todėl šią užduotį patikėjau talentingai dailininkei B. Gasiulytei. Žaviuosi jos darbais, meniniu pojūčiu bei požiūriu į gyvenimą. Kasdien dalinamės mintimis ir deriname eskizus, stengdamiesi išjausti ir padovanoti visiems puikų kūrinį”, - dalinasi Saulius. Dailininkė B. Gasiulytė pasakoja, kad kurti albumo viršelį jai yra nauja bei įdomi užduotis.

“Tai tarsi vieno meno vertimas kitu. Muzika, joje išreiškiamos mintys įgauna vieną vizualų pavidalą. Savotiškas iššūkis man buvo tai, kad šio piešinio paskirtis nėra vien estetinė, bet ir komercinė. Priešingai nei mano asmeninė kūryba, čia reikėjo pažvelgti į savo darbą ir kaip į produktą. Shamano pateikti viršelio temos raktažodžiai, kaip ir jo kūryba, apėmė daug dalykų, susijusių su jo paties vidine būsena, jausmais. Dėl to albumo autoriaus portretas yra pagrindinis viršelio elementas, kurio skirtingos pusės apjungia fone esančius objektus į bendrą visumą. ", - sako B.Gasiulytė.

Naujojo albumo viršelyje galima išvysti jauną atlikėją, bei tokį, koks jis yra dabar. Viršelyje matoma ir vienatvė, ir gerbėjai, ir ugnis, ir šaltis. Tokie kontrastai yra būdingi ne tik Shamano kūrybai, bet ir jo gyvenimui. Išgyventa muzika, sujungta su atvira daile, turėtų užkariauti albumo laukiančių gerbėjų širdis jau netrukus, jie albumą galės įsigyti jau artimiausiais mėnesiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių