Atlikėja J. Šeduikytė išvyksta į koncertinį turą Kinijoje

  • Teksto dydis:

Viena populiariausių Lietuvos atlikėjų Jurga Šeduikytė  išvyksta į koncertinį turą Kinijoje.

Beveik dvi savaites truksiančioje kelionėje dainininkė surengs šešis pasirodymus skirtinguose šalies miestuose. Jurga - pirmoji lietuvių populiariosios muzikos atlikėja, koncertuosianti didžiausioje Azijos šalyje.

„Dovanoti savo muziką rytų šalių gyventojams norėjau dar savo karjeros pradžioje. Tad man ši išvyka yra dešimties metų svajonė. Manau, kad turiu ką pasakyti Kinijos klausytojams",- pasakoja dainininkė.

2007 metais MTV geriausia Baltijos šalių atlikėja pripažinta Jurga koncertuos svarbiausiuose Kinijos miestuose: Pekine, Šanchajuje, Tianzine, Nankine, Hefėjuje bei Hangdžou.

„Koncertai vyks teatrų salėse, prestižiškiausiuose klubuose bei žymiausių pasaulio muzikų pamėgtose koncertų salėse. Dar dabar negaliu patikėti, kad tai yra realu",- teigia atlikėja.

Viešnagės metu J. Šeduikytės laukia ne tik šeši skirtingi pasirodymai, bet ir interviu Kinijos žiniasklaidos atstovams.

„Koncertų organizatoriai puikiai rūpinasi turo reklama. Net tris pasirodymus transliuos kinų televizija, o mano dainos jau sausio mėnesį skambėjo svarbiausiose radijo stotyse. Turu besirūpinanti agentūra informavo, jog susidomėjimas mumis ir mūsų muzika labai didelis",- pasakoja Jurga.

Kinijos klausytojus atlikėja ketina supažindinti ne tik su populiariausiais savo kūriniais, bet ir su mūsų tautos kultūriniu paveldu - sutartinėmis - bei populiaria kinų daina.

„Keliausiu kartu su jaunu elektroninės muzikos duetu „SillyCut". Ši grupė taip pat koncertuos Kinijoje. „SillyCut" narė, išskirtiniu balsu apdovanota Berta Timinskaitė sutiko su manimi atlikti lietuvių liaudies sutartinę, o kiekvieną pasirodymą baigsiu dainuodama kinų kalba. Tai - netikėtas siurprizas klausytojams ir pagarba visiems, atklydusiems į koncertus",- sako Jurga.

J. Šeduikytės ir dueto "SillyCut” koncertinį turą Kinijoje padėjo suorganizuoti Lietuvos kultūros atašė Kinijoje, iš dalies parėmė Lietuvos kultūros institutas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių