Atgimstančios grupės „Dinamika“ narys prasitarė, kas sužlugdė jo karjerą

  • Teksto dydis:

Netrukus Kaune vyksiančiame koncerte publikai nusilenkti žada atgimstantis Viktorijos Mauručaitės ir Pauliaus Stalionio duetas, kuris prieš 25 metus pirmą kartą sudainavo legendine tapusią, skandalingą istoriją sukėlusią dainą „Aš atnešiu tau saulę“.

„Pirmą kartą su Pauliumi „Aš atnešiu tau saulę“ sudainavome tik pradėję muzikinę karjerą. Tuomet grupė „Dinamika“ žengė pirmuosius žingsnius, o vienas iš trijų kūrinių, kuriuos tuomet įrašėme profesionalioje studijoje, buvo būtent šis“, – prisiminė V. Mauručaitė.

Dainos autorius P. Stalionis pasakojo, jog vėliau didžiulio gerbėjų dėmesio sulaukusi daina gimė kai jam buvo 13-lika metų. Dėlto kalta pirmoji meilė.

„Ją, užrašytą mokykliniame sąsiuvinyje, ilgai saugojau savo stalčiuje ir mintyse. Tik tuomet, kai kuriam laikui tapau „Dinamikos“ nariu, „Aš atnešiu tau saulę“ pasiūliau kartu sudainuoti Viktorijai“, – sakė atlikėjas.

 

Įrašą, kaip derėjo tais laikais, į radijo stotis atlikėjai nuvežė patys. Neužilgo daina ėmė skambėti eteryje, tik iš pradžių ją pristatė kaip atliekamą grupės „Alibi“.

„Klaida buvo ištaisyta ir po savaitės kūrinys radijo stočių „topuose“ užėmė pirmąją vietą. Šios pozicijos jis neužleido gana ilgai“, – sakė P. Stalionis.

Tačiau netikslumas skelbiant tuos, kas įrašė ir atliko „Aš atnešiu tau saulę“, buvo ne vienintelis. Neužilgo prasidėjo istorija, kuri, pasak dainininko, jo gyvenimui ir karjerai turėjo didelės įtakos.

„Ši daina turi tarsi kažkokį magnetą, energijos užtaisą. Klausytojai ją prisimena iki šiol. Ji mano karjerai ir padėjo, ir sužlugdė“, – patikino P. Stalionis.

Nepelnytai nukentėjęs

Jis iki šiol prisimena 1993-uosius. Daina viešai tuomet jau buvo atliekama trejus metus. P. Stalioniui kolegos pranešė, jog jo kūrinio tekstas yra paskelbtas leidinyje „Literatūra ir menas“. Greta nurodytas autorius – a.a. poetas Vytautas Bložė.

„Mano reputacijai buvo suduotas skaudus smūgis. Nors poetas vėliau ir paskelbė įdomaus turinio atsiprašymą, daug kas jo neperskaitė. Iš muzikinio gyvenimo teko pasitraukti dešimčiai metų, nes pramogų pasaulis manimi nepasitikėjo...“, – prisiminė tuomet nepelnytai nukentėjęs P. Stalionis.

Anot jo, atgaivinti skaudų smūgį sudavusią, bet gerbėjų itin mylimą dainą nuspręsta, nes artėja jos sukūrimo trisdešimtmetis.

„Per visą muzikinę karjerą nesu atlikęs nė vieno svetimo kūrinio. Niekada. Jokiomis aplinkybėmis. Dainuoju tik savo parašytas dainas. Tam turbūt turėjo įtakos ir nutikimas su „Aš atnešiu tau saulę““, – sakė pašnekovas.

Balandžio 8 – ąją „Renginių oazė“ vyksiančiame koncerte nuskambės ne tik šis, bet ir kiti gerai žinomi P. Stalionio bei V. Mauručaitės atliekami kūriniai. Susirinkusiųjų lauks ir staigmena – „Parodijos teatro“ paruošta programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių