Ar ukrainietė taps naująja Lady Gaga?

Skurde gimęs pakistanietis Ukrainoje sukūrė milijardo vertės plieno imperiją ir vedė buvusią Misis pasaulis. Dabar jis išsikėlė naują tikslą – paversti žmoną naująja Lady Gaga.

Investuoja į žmoną

Mohammadas Zahooras nelaiko savęs oligarchu, bet savo prabangiu mėlynu bentliu skrieja Kijevo greitkeliu dvigubai viršydamas leistiną greitį ir lydimas mersedeso visureigio. Šalia jo sėdi žmona Kamalija, pasipuošusi balta deimantais nusagstyta suknele. Prie vairuotojo įsitaisęs asmens sargybinis Igoris, anksčiau dirbęs velionio Rusijos prezidento Boriso Jelcino apsaugos komandoje. Jis griežtu žvilgsniu palydi kiekvieną vairuotoją, kuris greitai nesusipranta duoti kelio. Jie skuba į Kijevo koncertų salę, kur Kamalija atliks baladę mirusio žinomo mados dizainerio Michailo Voronino atminimui.

Dainininkė Kamalija yra ne tik M.Zahooro žmona, bet ir jo projektas. Ukrainoje ji yra gerai žinoma žvaigždė, savo kūryboje sujungusi tradicinę operą ir popmuziką. Be to, ji laimėjo konkursą "Misis pasaulis" 2008 m. ir filmavosi kartu su Sharon Stone. M.Zahooras įžvelgė didelį žmonos potencialą ir pagaliau rado, kur dėti savo pinigus.

Pelningas sandoris

Pusės amžiaus slenkstį peržengęs M.Zahooras anksčiau Ukrainoje valdė penkias plieno gamyklas, o jas pardavęs uždirbo maždaug 1 mlrd. dolerių. Dalį pinigų jis investavo į du viešbučius Kijeve ir keletą biurų pastatų, įsigijo anglų kalba leidžiamą laikraštį "Kyiv Post", taip pat televizijos studiją, lėktuvą, jachtą, du bentlius, du mersedesus ir dar keletą prabangių automobilių.
Kiti oligarchai dar perka futbolo klubus. Pavyzdžiui, turtingiausias ukrainietis Rinatas Achmetovas valdo Donecko klubą "Šachtar". Jis pasamdė keletą žaidėjų brazilų, ir 2009 m. "Šachtar" tapo pirmuoju Ukrainos klubu, laimėjusiu UEFA taurę.

M.Zahooras nesidomi futbolu, o vietoj brazilų futbolininkų jis gali pasamdyti geriausius prodiuserius, šokėjus bei viešųjų ryšių specialistus ir paversti žmoną ryškia Europos žvaigžde.
"Mes ruošiamės išleisti Lady Gagą į pensiją", – neslepia turtuolis.

Jo žodžiai gali skambėti įžūliai, bet M.Zahooras iš savo patirties žino, kokių galių turi sėkmė. Būdamas 19-os jis paliko Karačį ir tuščiomis kišenėmis atvyko į Sovietų Sąjungą studijuoti metalo inžinerijos, tuomet jis taip pat negalėjo įsivaizduoti, kad vieną dieną taps vienu turtingiausių Ukrainos žmonių.

Populiarumas auga

36-erių Kamalija talentinga ir profesionaliai dainuoja nuo vaikystės, būdama vienuolikos pirmą kartą laimėjo dainų konkursą. Ji įgijo klasikinį muzikinį išsilavinimą, įskaitant dainavimą ir smuiko pamokas. Moteris gali dainuoti trimis oktavomis. 1997 m. dainininkė išleido pirmąjį albumą "Techno stilius", kuris išgarsino ją Ukrainoje. Kamalija dainavo duetu su Rusijos žvaigžde Filipu Kirkorovu, bet vėliau jos karjera ėmė stoti. Nepaisant to, 2008 m. jai pavyko laimėti konkursą "Misis pasaulis".

Iš pradžių Kamalijos vadybininkės pareigas ėjo jos motina, bet dabar ji pasamdė profesionalą vokietį.

"Šią savaitę tavo klipai "YouTube" buvo daugiausia peržiūrėti Ispanijoje, taip pat Lenkijoje, – raportuoja jis. – Vokietijoje per savaitę turi 15 tūkst. peržiūrų, o tai yra daug."
Didžiojoje Britanijoje, kuri kartais vadinama popmuzikos tėvyne, Kamalijai pernai pavyko pakilti į šeštą vietą populiariausių dainų sąraše.

Profesionalų komanda

Šturmuoti muzikos pasaulio aukštumas jai padeda būrys profesionalų. M.Zahooras pasamdė Londono prodiuserius "Digital Dog", kurie dirbo su Cyndi Lauper, Britney Spears ir Miley Cyrus. Kurti naujausią albumą "Klubas Opera", skirtą Vakarų Europos publikai užkariauti, Kamalijai padėjo buvęs Vokietijos grupės "Neno" narys Uwe Fahrenkrogas-Petersenas.

Dainuoti su ja duetu buvo pasamdytas Ukrainoje populiarus vokiečių atlikėjas Thomas Andersas, o netolimoje ateityje jau suplanuotas duetas su José Carrerasu.

M.Zahooras taip pat finansavo Holivudo filmą "What about Love", kuriame vaidina Sh.Stone. Milijardierius iškėlė vienintelę sąlygą: vaidmenį filme turi gauti ir jo žmona.

"Mes galime tai padaryti", – teigia M.Zahooras, kuriam popmuzikos verslas neatrodo labai sudėtingas. Kol kas jis investavo 5 mln. dolerių, taigi tai tėra tik pradžia.

Tėvynėje tapo nereikalingas

Jis sutiko dainininkę 2003 m., kai dar prekiavo plienu. Nors tuomet jau buvo pasiturintis, jis iš pradžių nesudomino Ukrainos popmuzikos žvaigždės. Bet vyras kasdien siųsdavo savo simpatijai gėlių, kol ji galiausiai sutiko už jo ištekėti.

Jaunystėje M.Zahooras neturėjo jokio supratimo, kas yra Sovietų Sąjunga, bet norėjo bet kokia kaina išvažiuoti iš Pakistano. Jis atvyko į Maskvą 1974 m., būdamas 19-os ir nemokėdamas rusiškai nė žodžio. Bet per tris mėnesius jaunuolis pramoko kalbos ir įstojo į Donecko technikumą, kur išmoko apdoroti plieną. Baigęs mokslus Sovietų Sąjungoje, M.Zahooras grįžo į Pakistaną, kur greitai pakilo karjeros laiptais valstybinėje plieno bendrovėje. Jis vedė savo pirmąją žmoną rusę, bet kai aštuntojo dešimtmečio pabaigoje Sovietų Sąjunga įsiveržė į Afganistaną, rusai Pakistane tapo neapykantos objektu. Žmoną rusę turintis pareigūnas negalėjo dirbti valstybinėje bendrovėje, todėl M.Zahoorui teko palikti šalį.

Devintojo dešimtmečio pabaigoje jis grįžo į Sovietų Sąjungą ir dar prieš jos griūtį 1991-aisiais ėmėsi prekybos plienu bei įsigijo pirmąją plieno gamyklą. Tuo metu jos nebuvo brangios, tad po kurio laiko M.Zahooras jau turėjo jas penkias, taip pat biurus Niujorke ir Honkonge. Įgijęs Didžiosios Britanijos pilietybę jis nusipirko karalienės Viktorijos laikų rūmus Londone.
M.Zahooras pasakoja, kad kiti Ukrainos oligarchai į jo verslą nesikišo: "Plienas tuomet jų nedomino. Buvo manoma, kad tai nykstanti pramonės rūšis, reikalaujanti milžiniškų investicijų, kol ims duoti grąžą. Tai nebuvo greiti pinigai. Todėl mano kolegos labiau domėjosi lošimo namais, degtine ir nafta."

Laukiasi dvynukių

M.Zahooras teigia, kad stengėsi išlaikyti atstumą nuo kitų Kijevo magnatų. Jis susikūrė "gerojo oligarcho" įvaizdį, įsigijęs solidų politinį leidinį, kuris kritikuoja vyriausybę, ir padovanojęs šaliai "Ukrainos muzikos apdovanojimus".

Būdamas plieno magnatu, M.Zahooras skirdavo daug laiko susitikimams ir pietums su kitais šios pramonės šakos atstovais. Dabar jis po keletą valandų laukia, kol Kamalija pasipuoš ir kol jis su asmens sargybiniu Igoriu galės palydėti ją raudonu kilimu. Igorio užduotis yra vaizduoti, kad vaiko fotografus ir operatorius, nors būtent šie yra svarbiausia šio žaidimo dalis.

Tiesa, gyvenimas poros planus šiek tiek pakoregavo. Šį mėnesį Kamalija atskleidė, kad laukiasi dvynukių. Kaip tai atsilieps jos karjerai, kol kas nėra tikras ir pats M.Zahooras.
 


Šiame straipsnyje: Lady GagaKamalijaUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių