A.Pogrebnojus su japonėmis bendravo gestais

Trečioji dizainerio ir stilisto Aleksandro Pogrebnojaus kelionė į Japoniją. Drabužių kolekciją vilnietis nusprendė įamžinti nuotraukose. Fotografavo daug ir visur. Dvi merginas ir du medelius jis įamžino Tokijuje, universiteto menų fakulteto kiemelyje.

„Fotografavimas vyko įdomiai“, - pasakojo A.Pogrebnojus. Pozuoti jis pakvietė Menų fakulteto studentes. Viešbučio vestibiulyje jos klusniai rengėsi lietuvio dizainerio pasiūlytais paltais, užsidėjo kepures, užsimovė odines apyrankes, paėmė rankines. „Linksmiausia, kad japonės nė žodelio nesuprato angliškai, mes – japoniškai. Bendravome tik gestais“, - prisimena A.Pogrebnojus.

Nuotraukoje vienas medelis didesnis, kitas, mažesnysis, – pasviręs. Studentės šalia susėdo lygiai tokia pačia kompozicija. Ar dizaineris specialiai derino studentes ir medelius?

„Neprisimenu. Galbūt“, - tvirtai negalėjo pasakyti A.Pogrebnojus. Nuotraukai pavadinimo jis nesugalvojo. „Na, medeliai. Japoniški, gražūs“, - tegalėjo pasakyti fotografijos autorius.

Kokį įspūdį paliko jam paliko japonės studentės?

„Be galo nori drabužių, trokšta stilingai rengtis, - šyptelėjo Aleksandras. – Bet jos labai kuklios ir ramios. Kaip ir visos japonės.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių