Apie sudegusius vaikus rengusi reportažą Laisva jų motiną siūlo šaudyti

  • Teksto dydis:

Visai neseniai Lietuvą sukrėtė tragedija. Panevėžio rajone žuvo vyras ir du mažamečiai vaikai – trejų metukų berniukas ir dvejų mergaitė. Jų mama, palikusi vaikus degančiame name, išsigelbėjo.

Kas nutiko, kad tik vienintelė mama sugebėjo išsigelbėti? Kodėl jauna moteris paliko savo vaikučius liepsnose skendusiame name? „Čia buvo tiksinti bomba. Čia taip seniai turėjo būti, kitaip ir negalėjo nutikti“, – LNK laidoje „24 valandos“ aiškins kaimynė Irena. Kiti kaimynai pasakos, kad šios tragedijos buvo galima išvengti, jeigu vaikai būtų atimti iš girtaujančios motinos.

Liūdniausia šioje istorijoje tai, kad 26-erių moterį iš miego pakėlė vienas iš vaikučių, kuris motinai pirmasis pasakė apie name prasidėjusį gaisrą. Deja, jauna moteris, kuri tuo metu lovoje gulėjo nuoga, griebė antklodę ir išbėgo iš liepsnose skendinčio namo. Visiškai viena, palikdama mažamečius vaikučius ir lovoje gulėjusį vyrą degti atviroje liepsnoje. Ar tai šoko sukelta būsena? O gal visiškas apatiškumas savo vaikams ir naujajam draugui? „Alkoholis kaltas. Čia galima būtų filmą sukurti, kas čia vykdavo... Policija ryte, vakare, socialiniai darbuotojai čia lankydavosi bent tris kartus per dieną, – pasakos kaimynė Irena. – Palaida moteris ji buvo, vaikai jai nesvarbūs, pirmoje vietoje – meilės reikalai“.

„Mes daug dėmesio skyrėme šiai šeimai. Problemų su ja turėjom... Matyt, širdis nujautė, kad reikia skirti ypatingą dėmesį. Paskutiniu metu mes labai dažnai vykdavome pas šitą šeimą“, – laidoje „24 valandos“ sakys miestelio seniūnas Vytautas Kaupas. Tačiau kodėl vaikai nebuvo atimti iš girtaujančios moters? Gal šios tragedijos buvo galima išvengti? „Tai nebuvo tokie dažni išgėrinėjimai, kad būtų galima vaikus atimti. Vis dėlto, reikia įrodymų, kad būtų galima imtis veiksmų. Ne taip paprasta vaikus atimti“, – pasakos socialinė darbuotoja Rima Kiselytė.

Išsigelbėjusi moteris iš viso turėjo keturis vaikus. Laimei, du iš jų svečiavosi pas močiutę ir vaikų tėvą. „Šiandien buvo atvažiavusios „vaikų teisės“. Prašo, kad aš paimčiau globai“, – laidoje sakys močiutė Felicija, kuri sunkiai sulaikys ašaras. Žurnalistės Donatos Gutauskienės-Laisvos paklausta, ar paims likusius vaikučius globai, močiutė net nesvarstys, jog gali būti kitaip: „O ką daryt? Atiduot į vaikų namus? Neatiduosiu“.

Susigraudinusi kalbės ir D. Gutauskienė: „Aš niekaip negaliu suprasti. Kaip galima nesirūpinti savo vaikais? Kaip gali rūpėti alkoholis, kai tu matai, kad tavo vaikai yra nevalgę? Ir, žinot, mano nuomone, galbūt ir negalima to sakyti garsiai, bet tokias motinas reikia pastatyti prie sienos ir turbūt šaudyti arba sterilizuoti“.

Dabar būtent močiutė globoja vyresniuosius motinos vaikus. Mamai jų grąžinti neketinama. Laidos „24 valandos“ kūrėjai kviečia padėti močiutei ir dviem vaikučiams – geros valios žmonės prašomi susisiekti telefono numeriu 8 690 20002.

„24 valandos“ – penktadienio vakarą 17.25 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Mano nuomone, nei šaudyti nei deginti nereikia, tik nemokėti pinigų už vaikų gamybą, o netinkamai auginamus vaikus atimti ir priteisti pilną išlaikymą iš tokių tėvų - matytumėt, kaip greit užsidarytų tas siaubingas vaikų biznis. Gaila nekaltų vaikelių.

OI

OI portretas
Oi, kaip nusibodo tos pašalpinės paprašaikos, prigaminusios vaikų ir gyvenančios iš pašalpų. Nesirūpinančios vaikais. O dabar mes tai močiutei mokėsim už jos dukros vaikų globą? Na, kadangi mamytė išsigelbėjo, tai siūlau priteisti iš jos alimentus ir tuos pinigus skirti jos vaikus auginančiai močiutei, gal gana mokesčių mokėtojams išlaikyti tokias šeimynėles.LR Konstitucijoje parašyta, kad tėvai privalo išlaikyti savo vaikus iki pilnametystės.Neprižiūri vaikų - atimti ir tegul moka už jų išlaikymą.

tokias

tokias portretas
furijas reiketu sudegint
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių