Apdovanojimai paženklinti rekordu: kas pranoko Adelę?

  • Teksto dydis:

Hiphopo atlikėjas Drake'as (Dreikas) per „Billboard“ 2017 metų muzikos apdovanojimų ceremoniją pranoko ankstesnį britės dainininkės Adele (Adel) rekordą ir pasiekė naują – gavo iš viso 13 apdovanojimų.

Adele savo rekordą – 12 apdovanojimų – pasiekė 2012 metais. Reperis, kuris į sekmadienio ceremoniją Las Vegaso arenoje „T-Mobile“ atvyko turėdamas 22 nominacijas, laimėjo geriausio atlikėjo, geriausio atlikėjo vyro, geriausio „Billboard 200“ albumo, kuriuo buvo pripažintas „Views“, ir kitus apdovanojimus.

„Čia yra visa mano šeima“, – pasakė Drake'as, kuris ant scenos stovėjo su kone dviem tuzinais žmonių, tarp jų – savo tėvu Dennisu Grahamu (Denisu Grejemu), Lilu Wayne'u (Lilu Veinu) ir Nicki Minaj (Niki Minadž).

Geriausio atlikėjo apdovanojimą Drake'ui įteikė Prince'as Jacksonas (Prinsas Džeksonas), velionio Michaelo Jacksono (Maiklo Džeksono) vyriausiasis sūnus.

Drake'as įveikė Beyonce (Bejonsė), Justiną Bieberį (Džastiną Biberį), Rihanną (Rijaną), Adele, Arianą Grande (Arianą Grand), dainininką The Weeknd, „Twenty One Pilots“, Shawną Mendesą (Šoną Mendesą) ir „The Chainsmokers“. Iš šių nominuotųjų ceremonijoje dalyvavo tik Drake'as ir „The Chainsmokers“.

Tačiau buvo kitų žvaigždžių. Cher (Šer), gavusi „Ikonos“ apdovanojimą, sudainavo savo himną „Believe“. Per šį numerį ji pademonstravo nemažai nuogo kūno ir baltą peruką, o atlikti dainos „If I Could Turn Back Time“ išėjo su didžiuliu juodu garbanotu peruku, perregimu juodu kombinezonu ir odiniu švarku. Jos pasirodymas publiką uždegė labiausiai.

„Norėjau daryti, ką darau nuo ketverių metų amžiaus ir darau tai 53 metus“, – sakė Cher, kuriai šeštadienį suėjo 71-eri metai.

„Galvoju, kad prie mano pasisekimo nemažai prisidėjo sėkmė, su trupučiu dar kažko“, – pridūrė ji.

Korėjiečių vaikinų grupė BTS, gavusi socialinių atlikėjų apdovanojimą, pelnė vienas garsiausių vakaro ovacijų. Dar vienas akcentas buvo Celine Dion (Selin Dion), kuri su įspūdinga balta suknia atliko „My Heart Will Go On“ iš „Titaniko“ (Titanic). Šis „Oskarais“ apdovanotas filmas šiemet mini 20-ąsias metines.

Johnas Legendas (Džonas Lidžendas) ir „Florida Georgia Line“ taip pat sužibėjo ir drauge sudainavo „H.O.L.Y.“

Danas Reynoldsas (Danas Reinoldsas) iš roko grupės „Imagine Dragons“ vadovavo tylos minutei, pagerbiant ketvirtadienį nusižudžiusį rokerį Chrisą Cornellą (Krisą Kornelą), kurį pavadino „tikru novatoriumi“, „muzikos architektu“, „produktyviu dainų kūrėju“ ir „legendiniu atlikėju“. Fone buvo didelė Ch. Cornello, dainuojančio užmerktomis akimis, nuotrauka.

Miley Cyrus (Maili Sairus) sudainavo savo linksmą naują singlą „Malibu“, kuris skiriasi nuo hitų, pavertusių ją popmuzikos žvaigžde.

„Ir pirmą per kelerius metus su kelnėmis“, – šalia stovint tėvui Billy Ray Cyrusui (Biliui Rėjui Sairesui) vyresniąją seserį pristatė Noah Cyrus (Noa Saires). Miley dėvėjo baltus šortus ir kaubojišką skrybėlę.

Reperė Nicki Minaj pradėjo šou devynias minutes trukusiu numeriu su savo globėju Lilu Wayne'u ir dažnu bendradarbiu Davidu Guetta (Davidu Geta). Ji neseniai viršijo Arethos Franklin (Aretos Franklin) rekordą pagal didžiausią atlikėjos moters dainų, patekusių į sąrašą „Billboard Hot 100“, skaičių.

Duetas „The Chainsmokers“, kuris kaip ir Drake'as turėjo 22 nominacijas, laimėjo savo pirmuosius „Billboard“ apdovanojimus už „Closer“. Pastaroji daina buvo įrašyta su atlikėja Halsey (Holzi) ir buvo paskelbta geriausiu bendradarbiavimo projektu. Ši daina pernai 12 savaičių buvo pirmoje „Billboard“ sąrašo vietoje ir taip pat pelnė geriausios „Hot 100“ dainos apdovanojimą.

„Jausmas geras, bet atrodo labai neteisinga, nes man taip patinka Drake'as“, – sakė Halsey. Drake'o „One Dance“ taip pat buvo nominuota.

Padedant būgnininkui „The Chainsmokers“ atliko „Young“.

Edas Sheeranas (Edas Širanas) sudainavo „Castle on the Hill“ iš Santjago Čilėje, o Bruno Marsas (Brunas Marsas) – naująjį singlą „Versace on the Floor“ iš Amsterdamo. Tarp kitų atlikėjų buvo Lorde (Lord), Samas Huntas (Semas Hantas), Halsey, Camila Cabello (Kamila Kabeljo) ir Julia Michaels (Džulija Maiklz).

Diddy (Didis) per šou pagerbė velionį buvusį draugą – reperį „The Notorious B.I.G“, kuriam sekmadienį būtų suėję 45-eri. Diddy taip pat pristatė „The Notorious B.I.G“ sūnų Christopherį Jordaną Wallace'ą (Kristoferį Džordaną Volesą), o šis pakalbėjo apie tėvo palikimą. Tada Diddy pademonstravo dokumentinio filmo „Can't Stop, Won't Stop: A Bad Boy Story“, kuris nuo birželio 25-osios bus prieinamas per srautinio muzikos siuntimo platformą „Apple Music“, anonsą.

Blake'as Sheltonas (Bleikas Šeltonas) buvo paskelbtas geriausiu kantri muzikos atlikėju ir parodė meilę savo širdies draugei – dainininkei Gwen Stefani (Gven Stefani).

„Jaučiausi laimingiausias žmogus salėje, nes bet kuriuo atveju su manim buvo Gwen“, – sakė jis.

Po kelis apdovanojimus laimėjo Beyonce ir „Twenty One Pilots“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių