„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ mini įspūdingo vaizdo klipo metines

  • Teksto dydis:

Šiandien – lygiai metai, kai grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ pristatė savo jau dabar gausiai apdovanotą vaizdo klipą „Į Venesuelą“.

„Norėjome sukurti pasaką apie šiuolaikinį vyrą, kuris užsiėmęs šeima, darbais, turi daug įsipareigojimų ir yra spaudžiamas iš visų pusių. Ši pasaka – pabėgimas į svajonių šalį. Bet daug kas dainą priima ir tiesiogiai, kad ji – apie Venesuelą, tad mintis gaunasi daugiasluoksnė“, – prisiminimais dalinosi grupės vokalistas Martynas Enčius.

Jo nuomone, sėkmę šiam darbui atnešė miuziklinių, teatrališkų klipų visai šeimai trūkumas Lietuvoje.

„Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ vaizdo klipą „Į Venesuelą“ sukūrė režisierius Saulius Baradinskas, prie jo kelias savaites dirbo virš dvidešimties žmonių kūrybinė komanda. Šis kūrinys sparčiai išpopuliarėjo Lietuvoje ir sulaukė daugybės peržiūrų pačioje Venesueloje.

Lietuvoje klipas buvo pripažintas metų vaizdo klipu M.A.M.A. apdovanojimuose ir tapo žiūrovų geriausiai įvertintu darbu „Kino pavasario“ surengtame konkurse „Kažkas atsitiko“. Nepaisant to, grupės būgnininkas Karolis Steponavičius juokauja, kad niekada neatleis režisieriui, jog filmavimui privertė jį nusiskusti barzdą, nusiimti akinius ir išsileisti plaukus.

Daina ir vaizdo klipas „Į Venesuelą“ pristatė pernai pasirodžiusį debiutinį grupės albumą, kuris taip ir buvo pavadintas – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Prieš kelias savaites grupė pasidalino ir visiškai naują savo dainą „Tu mano vasara“ iš pradėto įrašinėti antrojo albumo. Naujai savo dainai muzikantai Neryje nufilmavo vaizdo klipą, balansuojantį tarp šmaikštumo ir ironijos.

Šias smagias progas ir nutikimus „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ kviečia atšvęsti ir smagiai kartu praleisti laiką kitą vyksiančiuose koncertuose: liepos 21 dieną – Vilniuje, „Vasaros terasoje“, ir liepos 28 dieną – Kaune, „Renginių oazėje“. Bilietus į šiuos koncertus platina bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J.

J. portretas
Tempkit, vyrai, savo klipus iki Venesuelos. Leistis nuo kalno žiūrovui nepatinka.

J.

J. portretas
Tempkit, vyrai, savo klipus iki Venesuelos. Leistis nuo kalno žiūrovui nepatinka.

J.

J. portretas
Tempkit, vyrai, savo klipus iki Venesuelos. Leistis nuo kalno žiūrovui nepatinka.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių