Amerikietiška animacija su japoniškais atributais

Animaciniame nuotykių filme "Kubo ir stebuklingas kardas" gerai dera amerikietiškas profesionalumas ir rytietiškas santūrumas.

Mėgsta visi

Seniai praėjo tie laikai, kai pagrindinis animacinių filmų tiekėjas buvo Walto Disney studija, kelis dešimtmečius diktavusi tokio kino madas ir formulavusi jos kanonus. Dabar beveik visos stambios Holivudo kino kompanijos stengiasi kas keleri metai pateikti žiūrovams pilnametražę animacinę pasaką. Vargas su jomis tikrai būna nemažas, o ir gamyba užtrunka kelerius metus, užtai sėkmė ir geros pajamos garantuoti, juk animacinį kiną mėgsta ir maži, ir dideli. Ir tokių filmų siužetai paprastai būna universalūs – suprantami bet kokio amžiaus žmonėms.

Per kelis pastaruosius dešimtmečius animacinio kino rinkoje atsirado nauji ryškūs žaidėjai, pavyzdžiui, studija "Pixar", išplėtojusi lengvai atpažįstamą vizualinę stilistiką.

Kompanija "Laika" dar nėra tokia garsi, bet ir ji jau gerai užsirekomendavo originaliais filmais "Koralaina ir slaptas pasaulis" (2009 m.), "Paranormanas" (2012 m.) ir "Dėžinukai" (2014 m.). Į visus juos buvo investuota po 60 mln. dolerių, ir visi per trumpą laiką perkopė 100 mln. dolerių pajamų slenkstį.

Visus šiuos filmus matėme, o dabar galime susipažinti su naujausiu šaunios kompanijos filmu "Kubo ir stebuklingas kardas" (originalus pavadinimas "Kubo ir dvi stygos"), sukurtu per beveik dvejus metus.

Japoniška istorija

"Kubo ir stebuklingas kardas" pasakoja japonišką istoriją, todėl autoriai stengiasi filmo pasaulį ir personažus piešti taip, kaip tai seniai įpratę daryti Tekančios saulės šalies animacininkai, vadovaujami japonišku Waltu Disney vadinamo klasiko Hayao Miyazakio.

Mažame Japonijos kaimelyje gyvena mažas berniukas, vardu Kubo. Berniuko tėvas buvo galingas samurajus, bet jis žuvo, kai Kubo buvo dar mažas. Dabar jis rūpinasi savo motina, o labiausiai mėgsta klausytis kitų kaimelio gyventojų istorijų ir pasakoti jas pats. Vieną dieną berniukas netyčia pažadina piktą ir galingą dvasią iš praeities, turinčią savų sąskaitų su berniuko šeima.

Norėdamas nugalėti senovinį prakeiksmą, Kubo privalo išsiaiškinti tiesą apie savo tėvą. Kartu su kovos meno ir išminties jį mokančia beždžione bei galingu, nors protu ir nepasižyminčiu vabalu berniukas patraukia į ilgą ir pavojingą kelionę ieškoti magiškos galios turinčių tėčio šarvų. Kad pasiektų šį tikslą, Kubo teks kovoti su piktais dievais ir siaubingomis pabaisomis bei atskleisti tiesą, galinčią išgelbėti jo motiną ir visą gimtąjį kaimelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių