Aktorius S. Peggo: moterims kine trūksta gerų vaidmenų

  • Teksto dydis:

Lietuvą pasiekė už sumanumą ir skanų humorą giriama naujoji romantinė komedija „Pavogtas pasimatymas“ (angl. „Man Up“), kurioje pagrindinius vaidmenis atliko britų komikas Simonas Peggas ir amerikiečių aktorė bei režisierė Lake Bell. Jų herojai netikėtai susitinka tuomet, kai L.Bell herojė Nensė ryžtasi nutrūktgalviškam poelgiui – nugvelbti jai traukinyje įkyrėjusios dvidešimtmetės pasimatymą.

Pati Nensė – trisdešimtmetį perkopusi gero būdo keistuolė, kurios asmeninis gyvenimas nenusisekęs. Kalbėdamas apie juostą „Pavogtas pasimatymas“ su „BuzzFeed News“ žurnalistais S.Peggas tikino, kad tokios rolės kaip Nensės, kai aktorė turi galimybę visiškai atsiskleisti, šiomis dienomis ypač retos. Apie poreikį kurti daugiau juostų, kurių centre būtų moterys, yra kalbėjusios daug Holivudo garsenybių, viena jų – „Oskaro“ laureatė Cate Blanchett.

Britų komikas teigė sutinkantis su kolege. Jis pabrėžė, kad šiuo metu kino industrija stipriai iškreipia požiūrį į moteris, o filmų herojės, su retomis išimtimis, nė iš tolo neprimena realių dailiosios lyties atstovių. „Vienas iš žanrų, kurį galima puikiai išnaudoti – romantinės komedijos. Čia dirba daugiau moterų scenarisčių, jos geriau supranta, apie ką rašo. Tik bėda, kad dažnai klystama, esą šio žanro filmai skirti tik moterims. Manau, tai neteisingas stereotipas. Vyrai nukenčia vengdami pamatyti tokias juostas, motyvuodami tuo, kad šios „pernelyg mergaitiškos“. Jie praranda daug juoko ir galimybę geriau suprasti merginas ir moteris“, – pastebėjimais dalijosi jis.

Pasak S.Peggo, vienas didžiausių „Pavogto pasimatymo“ privalumų – būtent pagrindinė šios istorijos herojė. „Filmo scenaristė Tess Morris sukūrė Nensę tikrą ir nuoširdžią. Ji turi asmenybę, ji nėra vyrų svajonių moteris, ji tikroviška, nenušlifuota. Ji tokia moteris, kokias galime sutikti gyvenime, ne taip lengvai prognozuojama ir be holivudiško žvilgesio“, – kalbėjo jis. Ne sykį scenarijus rašęs aktorius pridūrė, kad jam pačiam sunkiausia sukurti įtikinamus moterų personažus.

Jauki britiška komedija apie gyvenimo džiaugsmą ir troškimą surasti sau artimą žmogų su žaviąja L.Bell ir linksmuoliu S.Peggu jau atkeliavo į Lietuvos kino teatrus.

Filmo „Pavogtas pasimatymass“ anonsas:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių