Aktorius D. Washingtonas: stengiuosi daryti gerus darbus kasdien

  • Teksto dydis:

Lietuvą pasiekė naujasis Antoine‘o Fuqua sukurtas veiksmo trileris su Denzeliu Washingtonu – „Ekvalaizeris“ (angl. „The Equalizer“). Ypač įtikinamą kovotojo su neteisybe personažą sukūręs aktorius pripažino, kad realiame gyvenime jis negina įsitikinimų kumščiais, kaip jo herojus Robertas Makkolas, tačiau, jo nuomone, kiekvienas gali prisidėti prie gražesnio pasaulio ir be smurto.

Aktorius pasidalino įžvalgomis apie filmą „Ekvalaizeris“ ir savo moralines vertybes išskirtiniame interviu, kurį davė portalui Kinopoisk.ru. Pateikiame pokalbio ištraukas:

– Jūsų herojus ypač vertina teisingumą, turi konkrečią jo sampratą. Ar jūs – taip pat?

– Manau, kad taip. Stengiuosi gyvenime elgtis teisingai. Žinoma, negaliu siekti teisingumo tokiais būdais kaip Robertas – tai paprasčiausiai nelegalu. Veikiu kitaip, tačiau stengiuosi būti teisingas.

– Ar turite kokių herojiškų istorijų?

– Ne, aš stengiuosi gerus darbus daryti kasdien. Atsibundu su mintimi, kad noriu būti doras žmogus ir elgtis su kitais taip, kaip norėčiau, kad elgtųsi su manimi. Stengiuosi padėti kitiems, darau viską, kas mano galioje. Žinoma, negali lyginti vaidmens ir tikro gyvenimo. Gyvenime viskas kitaip.

– Personažas, kurį įkūnijote filme „Ekvalaizeris“ yra buvęs specialiųjų pajėgų karys. Jis mėgina grįžti į normalų gyvenimą, tačiau jam nepavyksta. Kaip manote, kodėl?

– Fime žinoma nedaug jo praeities detalių. Jis gyvena draskomas nuolatinio kaltės jausmo, mano esąs kaltas dėl žmonos mirties. Jai Robertas žadėjo, kad pasikeis. Tačiau jo prigimtis – padėti žmonėms, jis išgelbėja jauną Chloe Grace Moretz heroję. Jis tiesiog negali kitaip.

– Jūs tikite likimu, ar, manote, kiekvienas laisvas rinktis savo kelią? Ar jūsų herojus turėjo pasirinkimą?

– Jo prigimtis – kovoti dėl to, kas, jo nuomone, yra teisinga. Manau, jis tiesiog iš tų, kurie negali praeiti pro šalį, matydami, kad kažkas skriaudžia jauną merginą. Žinoma, jis galėtų tiesiog iškviesti policiją, tačiau tuomet nebūtų buvę jokio filmo.

– Esate tikintis žmogus, koks principas jums artimesnis – „akis už akį“ ar „blogį nugalėk gerumu“?

– Nėra vieno kelio ar vieno principo, kuriuo vadovaučiausi. Kartais norisi atsilyginti, tačiau Biblija teigia, kad atleisti turime ne septynis kartus, o septyniskart septyniasdešimt. Ir tu stengiesi, prašai atleidimo už savo nuodėmes ir prašai atleisti tiems, kurie nusikalto prieš tave. Tačiau aš ne iš tų, kuris stovės, kai jį muša ir lauks. Jei mane puls, aš ginsiuosi.

– Robertas Makkolas filme nesinaudoja šaunamaisiais ginklais, jis vis pasitelkia kovai įprastus daiktus. Kaip jums patiko ši mintis?

– Ši koncepcija labai įdomi, ji pridėjo netikėtų momentų. Visi tuo džiaugėsi: režisierius, filmo triukų autorius ir aš. Negaliu pasigirti, kad pats sugalvojau daug manevrų. Tačiau režisieriaus kabinete vis įvykdavo koks atradimas. Taip buvo sumanyta, kaip nugalėti priešą atidarytuvu.

D.Washingtonas jau yra bendradarbiavęs su „Ekvalaizerio“ režisieriumi A.Fuqua 2001-asiais, kai atliko kieto, tačiau korumpuoto policininko vaidmenį filme „Išbandymų diena“.

Filme „Ekvalaizeris“ šaltų nervų ir tvirtų moralės principų buvęs specialiųjų pajėgų karys (akt. D.Washingtonas) apgina jauną, vos pažįstamą prostitutę (akt. Ch.Grace Moretz). Ką tik gyvenimą nuo tuščio popieriaus lapo pradėjęs vyras įsipainioja į mirtiną susirėmimą, kuriame pasigailėjimo nebus.

Įtemptas veiksmo trileris „Ekvalaizeris“ su D.Washingtonu ir Ch.G.Moretz Lietuvos kino teatrus pasieks rugsėjo 26 dieną.

Filmo „Ekvalaizeris“ anonsas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių