Aktorius C. Firthas atskleidė, kaip niekada nedrįstų pasielgti

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį Lietuvos kino teatruose atgims daugeliui dar negirdėta, tačiau neabejotinai didžiųjų ekranų verta tikra istorija apie britų verslininką Donaldą Krouhurstą. Jis,  neturėdamas nieko bendro su jūra, viską metęs nusprendė sudalyvauti solinėse jachtų varžybose ir vienas apiplaukti pasaulį.

Biografinėje dramoje „Diena, kai aš sugrįšiu“ pagrindiniai vaidmenys atiteko dviems „Oskarų“ laureatams – Colinui Firthui ir Rachel Weisz. „Aš neišdrįsčiau pasielgti taip, kaip pasielgė mano herojus, – sako C. Firthas ir intriguoja. – D. Krouhursto sprendimas išplaukti jūron yra tik maža šio drąsaus žmogaus istorijos dalis.“

„Prieš imdamasis šio vaidmens, ilgai sukau galvą, kas gali priversti žmogų mesti darbą, šeimą ir ryžtis tokiai avantiūrai. Tarp manęs ir Donaldo yra daugybė skirtumų ir tai buvo tik dar didesnė paskata ryžtis avantiūrai ir mane. Žinoma, maniškė buvo kur kas malonesnė ir baigėsi kur kas geriau“, – sako C. Firthas, kuris net ir išoriškai labai panašus į suvaidintą herojų.

Filme „Diena, kai aš sugrįšiu“ pasakojama tikra istorija, kaip septintojo dešimtmečio viduryje verslui ėmus strigti (o rūpintis šeima reikėjo), Donaldui galvon šovė beprotiška idėja. Laikraštis kaip tik paskelbė organizuosiantis pirmąsias pasaulyje solines jachtų lenktynes, kuriose dalyviai be komandos ir jokios pagalbos nesustodami turės apiplaukti pasaulį. Nugalėtojui įsteigta penkių tūkstančių svarų premija (pritaikius infliaciją, šiandien ši suma atitiktų daugiau nei 80 tūkst. svarų). D. Krouhurstas nusprendė pastatyti jachtą ir laimėti lenktynes.

Per vasarą pasistatęs 12-os metrų ilgio trimaraną, Donaldas atsisveikino su žmona Klere (akt. R. Weisz), keturiais vaikais ir 1968 spalio 31 dieną išplaukė iš Teinmauto uosto Devone.

Jau pirmosiomis savaitėmis visiškai jūreiviškos patirties neturintis vyras susidūrė su problemomis. Tačiau grįžti Donaldas negalėjo – tai reiškė rėmėjų pasitraukimą, viešą pažeminimą ir galutinę verslo griūtį. Suprasdamas, kad priekyje laukia beveik neišvengiama pražūtis, vyras nusprendė suklastoti savo kelionę.

Radijo ryšiu ėmęs perdavinėti klaidingas koordinates bei klastoti laivo žurnalo įrašus, Donaldas kasdien vis labiau klimpo į situaciją, iš kurios paprastos išeities jau nebebuvo...

„Manau, kad Donaldas turėjo kalną keisčiausių idėjų, būtent dėl to jo žmona, kurią ir vaidinau, iš pradžių nepriėmė visko už gryną pinigą. Todėl mane labiausiai sujaudinusi vieta filme buvo ta akimirka, kai Klerė paklausia Donaldo: tai tu tikrai ruošiesi tai padaryti? Ir jis atsako „Taip“. Tai buvo ne tik šios istorijos, bet ir jų santykių lūžis“, – sako R. Weisz.

Įtampos kupina, pagal tikrus faktus tokių puikių atsiliepimų sulaukusių juostų, kaip „Žmogus ant lyno“ bei „Visko teorija“ režisieriaus Jameso Marsho sukurta biografinė drama „Diena, kai aš sugrįšiu“ Lietuvoje pradedama rodyti vasario 23 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių