Aktorėms S. Sarandon ir S. Weaver įteikti prestižiniai „Glamour“ apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Susan Sarandon (Sjuzanai Sarandon) ir Sigourney Weaver (Sigurni Viver) antradienį buvo įteikti prestižiniai žurnalo „Glamour“ apdovanojimai, kurie buvo išdalinti per iškilmingą ceremoniją Londone.

Filmo „Telma ir Luiza“ žvaigždei buvo įteiktas „Glamour“ metų įkvėpimo apdovanojimas Londono centre „Berkley Square Gardens“. Užlipusi ant scenos jo atsiimti aktorė atkreipė dėmesį į tai, kad ji dažnai yra painiojama su kita to šventinio vakaro žvaigžde S. Weaver, kuriai kiek anksčiau buvo įteiktas „Glamour“ ikonos apdovanojimas.

„Aš tik noriu paaiškinti kelis dalykus, – prabilo Susan, kurią cituoja „MailOnline“, – Sigourney jau turbūt nulipo nuo scenos, taigi mes esame du skirtingi žmonės. Aš daug kartų prisiėmiau garbę už (vaidybą) „Svetimame“ (Alien) , o ji dalino autografus už mane“.

„Mane įkvepia moterys, – sakė S. Sarandon toliau savo padėkos kalboje. – Niekas geriau už moteris negali vienu metu atlikti daugybę užduočių. Mums vertėtų liautis galvojus, kaip būti tobuloms, ir daryti tai, ką galime geriausiai ir tuo mėgautis... Kalbant apie nelygybę ir tai, kiek mums mokama, prisiminkite, kad kokybė yra svarbiau už kiekybę. Be to, ir kas gi norėtų atlikti tuos jų vaidmenis? Daugelis vyriškų vaidmenų užknisa“.

Kreipdamasi į susirinkusiuosius S. Weaver sakė, kad tuomet, kai augo ir buvo panaši į „šešių pėdų ūgio garbanoto trolio lėlę“, skaitė „Glamour“ žurnalą, todėl jos pergalė turėtų padėti jaunoms merginoms suprasti – jeigu jau aš galiu būti metų ikona, tai galite ir jūs.

Aktorė ir juostos „Aukšta klasė 2“ (Pitch Perfect 2) režisierė Elizabeth Banks (Elizabet Benks) pelnė „Glamour“ metų filmų kūrėjos apdovanojimą. Ji prisipažino, kad apdovanojimų vakarėlį iškeitė į savo sūnaus darželio išleistuvių šventę.

„Žinau, kad šis apdovanojimas man ilgainiui primins tuos 289 mln. JAV dolerių, kuriuos uždirbo „Aukšta klasė 2“, o ne tai, kad aš esu siaubinga motina“, – pareiškė ji.

Per ceremoniją taip pat buvo apdovanotos britų grupė „Little Mix“ (Metų muzikinės grupės apdovanojimas), Reese Witherspoon (Metų iniciatyvos apdovanojimas), Gemma Arterton (Metų teatro aktorės apdovanojimas), Rose Byrne (Metų komikė) ir „Džeimso Bondo“ žvaigždė Naomie Harris (Metų kino aktorės apdovanojimas). „Sostų karų“ (Game of Thrones) žvaigždė Sophie Turner buvo įvertinta kaip metų geriausia britų televizijos aktorė, o Krysten Ritter (Kristen Riter), įkūnijusios komiksų personažą Džesiką Džones, vaidmuo buvo pripažintas geriausiu tarptautiniu atitikmeniu.

Britų popmuzikos žvaigždė Jess Glynne buvo išrinkta „metų proveržiu“, o britų laidų vedėja Holly Willoughby buvo pripažinta geriausia metų televizijos įžymybe.

„Glamour“ metų vyro titulas atiteko serialo „Karas ir taika“ aktoriui Jamesui Nortonui (Džeimsui Nortonui).

Komikė Jennifer Saunders buvo įvertinta prizu už išskirtinį indėlį, kurį ji skyrė puikiai draugei, komikei ir scenarijų autorei velionei Victoriai Wood (Viktorijai Vud), mirusiai praėjusį balandį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių