Aktorė R. Weisz: niekuomet nesigulsiu po plastikos chirurgo peiliu

  • Teksto dydis:

„Kai buvau jaunesnė, dažnai jausdavausi vieniša. Kirsdavau picą išsinuomavusi filmą ir atitikau visas jaunos bei vienišos merginos įvaizdžio klišes“, – viename interviu prisimena 45-erių metų britų aktorė Rachel Weisz, vaidinanti šiuo metu Lietuvos kino teatruose rodomame Paolo Sorrentino filme „Jaunystė“. Šiandien moteris ne tik sėkmingai kopia karjeros laiptais, bet ir džiaugiasi vedybiniu gyvenimu su slaptąjį agentą Džeimsą Bondą įkūnijančiu britų aktoriumi Danieliu Craigu. Pasak jos, po kelių nepavykusių partnerysčių ji pagaliau sutiko gyvenimo vyrą.

Tačiau apie asmeninį gyvenimą „Oskaro“ laureatė daugiau atvirauti nelinksta. Žurnalistai graužia nagus ir stengiasi išpešti pikantiškų detalių apie porą, tačiau R. Weiz atsitveria tylos siena ir mieliau pasakoja apie kartu su vyru gaminamus patiekalus nei atvirauja apie „lovos reikalus“.

„Man patinka gaminti. Tą puikiai moka ir Danielis. Visada mėgstame išbandyti įvairių rūšių virtuvę, gamindami patiriame didelį džiaugsmą“, – sako R. Weisz, dažnai pavadinama viena paslaptingiausių Holivudo aktorių.

Tiesa, moteris jokiu būdu neprimena ramios namų šeimininkės. Per metus ji spėja nusifilmuoti bent dviejuose didelės sėkmės sulaukiančiuose filmuose, o 2016-aisiais planuoja pasirodyti dar keturiuose filmuose, kuriuos kuria didelio pripažinimo sulaukę režisieriai – Jamesas Marshas, Derekas Cianfrance’as ir kt.

Dėl amžiaus nevirkauja

Kol vyresnės aktorės skundžiasi, jog negauna vaidmenų ir bando atrodyti kuo jaunesnės, britų aktorė – kaip visada – išlieka santūri. Dėl daugybės dalykų, kurie jai anksčiau atrodė didžiausia problema, šiandien ji nebesijaudina. Dėl bėgančių metų – taip pat.   

„Į amžių turi žiūrėti realistiškai, o ne kautis su juo. Aš nesijaudinu dėl raukšlių, tačiau rūpinuosi savo fizine sveikata. Senėjime aš randu labai daug pozityvių dalykų. Dabar mano gyvenimas yra mažiau problemiškas“, – teigia moteris, daugumoje interviu primygtinai kartojanti, kad niekuomet nesiguls po plastikos chirurgo peiliu ar botokso švirkštu.

Bėgantis laikas ir senatvė yra vienos pagrindinų temų ir naujausiame italų režisieriaus, kultinio „Didžio grožio“ autoriaus, Poalo Sorrentino filme „Jaunystė“. Jame R. Weisz vaidina nelaimingą, vyro išduotą moterį Leną, besiilsinčią prabangiame viešbutyje Alpių apsuptyje.

Pasakiško grožio vietoje moteris ne tik stengiasi atsigauti po išdavystės, bet ir trokšta išspręsti sudėtingus santykius su tėvu – garsiu kompozitoriumi ir dirigentu.

„Mano personažas – jauna moteris, kuri turi problemų su tėvu. Negana to, ji jam ir dirba. Jos gyvenimas apibrėžtas tėvelio-įžymybės statuso, todėl ji bando atrasti savo asmeninę laisvę, už jo pasaulio ribų“, – apie savo vaidmenį kalba aktorė.

Filme – moterų plejada

R. Weisz įkūnyta Lena – ne vienintelė gyvenimu nusivylusi herojė. „Oskaru“ įvertinto italų meistro kūrinyje susitinka karjerą baigęs kompozitorius, viso gyvenimo filmą nesėkmingai kuriantis pagyvenęs kino režisierius, aistrą vaidinti praradęs aktorius, nirvaną trokštantis pasiekti budistų vienuolis, sunkiai bepaeinantis Maradona bei plejada gražuolių moterų.

Viešbučio teritorijoje grakščiai vaikšto „Mis Visata“. Kelioms minutėms ekrane pasirodo populiari britų dainininkė Paloma Faith. Tarp personažų šmėkščioja keistuolė svečių masažuotoja, o nepamirštamą ekscentriškos senstančios divos vaidmenį atlieka amerikiečių kino legenda Jane Fonda.

Lietuvos kino teatruose naujausias Paolo Sorrentino filmas „Jaunystė“ rodomas nuo rugsėjo 18 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man

man  portretas
labai grazi moteris
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių