Aktorė A. Janney pagerbta žvaigžde Holivudo Šlovės alėjoje

  • Teksto dydis:

Daug apdovanojimų pelniusi amerikietė aktorė Allison Janney (Elison Džani) pirmadienį gavo žvaigždę Holivudo Šlovės alėjoje už karjeros kine ir televizijoje pasiekimus.

56-erių aktorė, kuri labiausiai garsėja Baltųjų rūmų spaudos sekretorės vaidmeniu televizijos NBC seriale „Baltieji rūmai: valdžios godulys“ (The West Wing), vaidino kai kuriuose pelningiausiuose visų laikų filmuose.

Tramdydama ašaras A. Janney dėkojo savo šeimai ir minėto serialo kolegoms bei kūrėjams, kurių daugelis atėjo į žvaigždės atidengimo ceremoniją jos pasveikinti.

„Mes drauge patyrėme išties nepaprastų išgyvenimų, ir jie sujungė mus amžiams“, – sakė ji, kalbėdama apie septynerius darbo kuriant serialą metus. „Net nežinojau, kad tai bus serialas. Niekas iš mūsų nemanė, kad tai tęsis – ne dėl to, kad jis nebuvo puikus, o todėl, kad vaizdavo politiką. Kas nori žiūrėti šou apie politiką? Matyt, daugybė žmonių!“ – sakė A.Janney.

Už darbą šiame seriale A. Janney du kartus buvo pripažinta geriausia antrojo plano aktore ir dukart – geriausia pagrindine aktore.

2014 metais ji tapo trečiu asmeniu, tais pačiais metais laimėjusiu „Emmy“ apdovanojimus už skirtingus vaidmenis: geriausios komedijų antrojo plano aktorės už darbą CBS seriale „Mom“ ir kviestinės aktorės už pasirodymą „Showtime“ seriale „Masters of Sex“.

2015 metais ji laimėjo septintą „Emmy“ ir dabar pagal šių apdovanojimų skaičių lygiuojasi su aktoriais Edwardu Asneriu (Edvardu Asneriu) bei Mary Tyler Moore (Meri Tailer Mur). Šią trijulę lenkia tik Cloris Leachman (Kloris Ličman), turinti aštuonis „Emmy“.

Deitone Ohajuje užaugusi A. Janney vaidina Timo Burtono (Timo Bertono) „tamsioje“ fantazijoje „Panelės Peregrinės ypatingų vaikų namai“ (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children) ir paslapčių trileryje „Mergina traukiny“ (The Girl on the Train). Abu filmai šiuo metu labai sėkmingai rodomi Šiaurės Amerikoje.

A. Janney taip pat įgarsino jūrų žvaigždę kino studijos „Pixar“ animaciniame nuotykių filme „Žuvytė Dorė“ (Finding Dory) – daugiausiai uždirbusioje šių metų metų juostoje. Ji taip pat sudalyvavo dviejuose iš komerciškai sėkmingiausių 2015-ųjų kino projektų: veiksmo komedijoje „Ji – šnipė“ (Spy) ir animacinėje komedijoje „Pakalikai“ (Minions). Tarp kitų jos darbų yra vaidmenys filmuose „Tarnaitė“, „Džuno“, „Valandos“ ir „Amerikos grožybės“.

Richardas Schiffas (Ričardas Šifas), kuris seriale „Baltieji rūmai: valdžios godulys“ vaidina komunikacijų vadovą, A. Janney pavadino „nuostabiausiu talentu, suteikusiu garbės tiek didžiajam, tiek mažajam ekranams“. Jis pridūrė: „Jūs stulbinate mus, jaudinate mus, verčiate mus juoktis, kol ima taip skaudėti, kad imame verkti“.

Kitą savaitę prasideda ketvirtas „Mom“ sezonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių