Aktorė C. Blanchett seka A. Jolie pavyzdžiu

„Oskaro“ laureatė, aktorė Cate Blanchett seka kolegės Angelinos Jolie pavyzdžiu, kad atkreiptų pasaulio dėmesį į pabėgėlių problemą.

Gegužės 2-ąją aktorė sutiko tapti naująja Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūros (HCR) specialiąja pasiuntine. Tokia specialiąja pasiuntine ir Geros valios ambasadore iki šiol daug metų buvo A. Jolie. Ji mielai lankydavosi pabėgėlių stovyklose ir visai neseniai pasirašė atvirą laišką Europos lyderiams, kuriame šie raginami suteikti prieglobstį tūkstančiams iš Artimųjų Rytų konfliktų zonų pabėgusių šeimų

„Aš labai didžiuojuosi prisiimdama šį vaidmenį. Mes išgyvename beprecedentę krizę, ir būtina pasidalinti atsakomybe visame pasaulyje“, - sakė 46-erių aktorė pridurdama, kad dabar yra ypač svarbu palaikyti pabėgėlius ir parodyti solidarumą.

JT teigimu, praėjusiais metais dėl įvairių konfliktų ir smurto savo namus buvo priversti palikti apie 60 mln. žmonių. Klausimai, kokią pagalbą teikti, kaip išspręsti migrantų krizę, Europoje įplieskė aštrius debatus ir žmones padalijo į priešingas stovyklas.

„Tai tas pats, jei mes prieitume kryžkelę. Kurį kelią rinktis: užuojautos ar nepakantumo. Būdama motina, noriu, kad mano vaikai pasirinktų užuojautos kelią“, - teigė C. Blanchett.

Prieš paviešinant JT pranešimą, aktorė buvo nuvykusi į Jordaniją, kur susitiko su sirų pabėgėlių šeimomis, klausė jų istorijų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių