Akibrokštas: J. Deppui gresia laisvės atėmimas dėl šunų įvežimo į Australiją

  • Teksto dydis:

Holivudo aktoriui Johnny Deppui (Džoniui Depui) gresia iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė Australijoje dėl praeitą mėnesį įvykusios incidento, kai jis slapta ir neteisėtai įvežė į šalį du savo šunis.

Aktorius ir jo žmona Amber Heard (Amber Herd) kaltinami nedeklaravę savo augintinių Pistol ir Boo (Bu) muitinės pareigūnams bei nesilaikę tinkamų karantino procedūrų, kai balandžio pabaigoje atvyko į Australiją, kur J.Deppas filmuojasi naujoje kino sagos „Karibų piratai“ (Pirates of the Caribbean) dalyje.

Šunų neteisėto įvežimo faktas paaiškėjo tik tuomet, kai sutuoktiniai atvedė savo keturkojus į vietos naminių gyvūnų „grožio saloną“, kurio darbuotojai tų šunų nuotraukas paskelbė socialiniuose tinkluose.

Australijos žemės ūkio ministras Barnaby Joyce'as (Barnabis Džoisas) pareikalavo, kad J.Deppas ir A.Heard iki gegužės 16 dienos išskraidintų tuos Jorkšyro terjerus iš šalies, perspėdamas, kad priešingu atveju jie bus užmigdyti. Pora pakluso nurodymui, bet dabar J.Deppui gresia griežta bausmė dėl gyvūnų įvežimo taisyklių nesilaikymo.

Aktoriaus veiksmai tapo pagrindine debatų tema per pirmadienį Kanberoje vykusį Senato posėdį, kai vyriausybės pareigūnai diskutavo, kiek sunkus yra tas nusikaltimas, rašo dienraštis „The Sydney Morning Herald“.

Senatoriai 40 minučių klausinėjo Žemės ūkio departamento atstovus atlikdami savo tyrimą.

Per posėdį pareigūnai pripažino, kad pažeidimas buvo „labai rimtas“ ir patvirtino, kad aktoriui gresia įkalinimas arba didelė bauda, kuri gali siekti 250 tūkst. JAV dolerių (228 tūkst. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių