Akibrokštas: C. Trevorrow nerežisuos devintosios „Žvaigždžių karų“ dalies

  • Teksto dydis:

Antradienį „Disney“ studija oficialiai paskelbė, jog Colinas Trevorrow nerežisuos devintosios „Žvaigždžių karų“ dalies.

Sprendimas buvo priimtas netikėtai, nors nesutarimų „Lucasfilm“ kompanijoje, kuriančioje „Žvaigždžių karų filmus“, buvo. Daugiausiai neaiškumų kilo dėl scenarijaus, kurį C. Trevorrow parašė kartu su Dereku Connolly. Pradiniuose planuose devintojoje dalyje ypač svarbią rolę būtų turėjusi Carrie Fisher įkūnijama Lėja, tačiau dėl staigios aktorės mirties scenarijų teko kardinaliai pakeisti. Praėjusį mėnesį, pasak „Variety“, į pagalbą buvo pakviestas filmo „Wonder“ scenaristas Jackas Thorne‘as, tačiau nesutarimai, panašu, išliko.

Apie potencialų C. Trevorrow pasitraukimą buvo kalbama ilgai. Jeigu J.J. Abramsas ir Rianas Johnsonas, septintosios ir aštuntosios dalių režisieriai, buvo mėgstami kino mėgėjų ir kritikų dėl jų ankstesnių darbų, C. Trevorrow tokios reputacijos neturėjo. „Juros periodo pasaulis“ (angl. „Jurassic World“), po kurio pasirodymo jis buvo pasamdytas kaip devintosios dalies režisierius, uždirbo kalną pinigų, tačiau buvo kritikuojamas kaip režisūros prasme silpnas filmas. Kiti du jo darbai, „Saugumas negarantuotas“ (angl. „Safety Not Guarranteed“) ir „Henrio knyga“ (angl. „The Book of Henry“), taip pat susilaukė nemažai neigiamų atsiliepimų.

Apie potencialius kandidatus pakeisti C. Trevorrow kol kas nėra kalbama. Visgi akivaizdu, kad prie chaoso „Lucasfilm“ jau priprato.

Galima sakyti, kad kardinalūs kūrybiniai pasikeitimai jau įprasti naujiesiems „Žvaigždžių karų“ filmams. „Žvaigždžių karai: galia nubunda“ (angl. „Star Wars: The Force Awakens“) jau įsibėgėjus darbams scenaristą Michaelą Arndtą pakeitė J.J. Abramsu ir Lawrence‘u Kasdanu. „Šelmis-1. Žvaigždžių karų istorija“ (angl. „Rogue One: A Star Wars Story“) likus vos keliems mėnesiams iki filmo premjeros drastiškai pakeitė pabaigą, o naująsias scenas vietoje Garetho Edwardso režisavo Tony‘is Gilroy‘us. O kol kas didžiausias „Lucasfilm“ inicijuotas pasikeitimas laukė šią vasarą: iš filmo apie jaunąjį Haną Solo vidury filmavimo buvo atleisti režisieriai Philas Lordas ir Chrisas Milleris. Jiedu buvo pakeisti Ronu Howardu, kuris vis dar tęsia juostos filmavimą.

Taigi akivaizdu, kad „Lucasfilm“ prezidentė Kathleen Kennedy yra pasiryžusi imtis drastiškų veiksmų siekdama kuo geresnių rezultatų franšizėje. Devintosios dalies filmavimą buvo planuojama pradėti kitų metų pradžioje, kad darbai būtų atlikti iki premjeros 2019 m. pavasarį, tačiau dabar planus gali tekti keisti.

Kol kas vienintelis su jokiomis problemomis, panašu, nesusidūręs naujosios franšizės atstovas yra „Žvaigždžių karai: paskutinis džedajus“ (angl. „Star Wars: The Last Jedi“). R. Johnsono režisuotas filmas pasirodys jau gruodžio 15 d.

www.buvaukine.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių