90-ies sulaukusiai karalienei Elžbietai II skambėjo „Laimingo gimtadienio“

  • Teksto dydis:

Sveikintojai ketvirtadienį sudainavo „Laimingo gimtadienio“ besišypsančiai karalienei Elžbietai II (Elzbietai II), kuri savo 90-metį pažymėjo įžiebdama švyturį ir pasisveikindama su miniomis gatvėse.

Monarchė, kuri valdo nuo 1952-ųjų, vilkėjo gelsvai žalsvus drabužius ir buvo su priderinta skrybėle, kai priiminėjo dovanas, atvirukus ir gėlės iš Vindzore susirinkusios minios. Tūkstančiai sveikintojų spontaniškai užtraukė gimtadienio dainą; kai kurie jų dainavo „Laimingo gimtadienio, brangi karaliuke“ (Happy Birthday, dear Queenie).

Karalienei įžiebiant švyturį prie Vindzoro pilies, esančios į vakarus nuo Londono, jos vyriausiasis sūnus ir įpėdinis, 67 metų princas Charlesas (Čarlzas) sakė, kad „Mamytę“ žmonės, kuriems ji tarnauja, jaučia jai „meilę ir prieraišumą“.

Elžbieta II, kuri pernai rugsėjo 9-ąją tapo ilgiausiai valdančia britų monarche, šiuo atžvilgiu pranokusi savo proprosenelę karalienę Victorią (Viktoriją), vėliau dalyvavo prabangioje vakarienėje, kurią surengė Charlesas. Daugiau kaip 30 karališkųjų asmenų buvo tarp daugiau kaip 70-ies žmonių, pakviestų į tą privačią šventę.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) kalbėdamas parlamente sakė, kad Britanija yra „ unikaliai palaiminta” ją turėdama, ir pavadino ją „valstybės stiprybės uola“.

Opozicijoje esančių leiboristų lyderis Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas) pridūrė, kad ir kokios „skirtingos“ yra žmonių pažiūros dėl monarchijos, dauguma mano, kad karalienė „turi didžiulę paramą“.

Švyturiai buvo įžiebti visoje Britanijoje ir Sandraugos šalyse, kurioms karalienė Elizabeth II simboliškai vadovauja, o Charlesas drauge su sveikintojais triskart sušuko, kai ji įžiebė pirmąjį.

„Jūsų Didenybe, Mamyte, man labai sunku patikėti, kad pasiekėte savo 90-uosius metus, ir aš anądien staiga supratau, kad pažįstu jus nuo tada, kai jums buvo 22-eji“, – sakė Charlesas.

Velso princas taip pat sakė, kad tas švyturys reiškia „meilę ir prieraišumą“, kurie jai jaučiami „visoje šioje šalyje ir Sandraugoje“.

Jis palinkėjo jai „ypatingiausio ir laimingiausio gimtadienio“, ir pridūrė: „Ir ilgai mus valdykite“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių