6 atostogų Ispanijoje idėjos, arba šalis, kuria sunku nusivilti

  • Teksto dydis:

Svetingoji Ispanija keliautojams gali pasiūlyti viską, išskyrus apniukusias dienas. Ne tik poilsiui idealiu klimatu bei paplūdimiais, bet ir istoriniu paveldu garsėjanti Ispanija puikiai tinka ir tinginio, ir pažintinėms atostogoms.

O štai artėjant atostogų metui – vasarai – tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ siūlo net 6 pažintinius turus po Ispaniją, kurių dalis leidžia suderinti poilsį su pažinimu.

Neprilystamoji Barselona

Barselonos neaplenkia nė vienas iš siūlomų maršrutų, tačiau ilgiausiai šiame mieste pasiliks užsisakiusieji turą greitaisiais traukiniais „Barcelona-Madrid by high-speed train on saturday (forte)“.

„Barselonos vizitinė kortelė – įspūdingieji Antonio Gaudi projektuoti pastatai. Todėl išvydus juos, tikėtina, jog kiti statiniai atrodys stokojantys drąsos, formų ir spalvų. O pats žymiausias A. Gaudi darbas, kurį tiesiog privalų aplankyti, – miesto simboliu tapusi „La Sagrada Familia“ bažnyčia“, – sakė Edita Liumparaitė, „Tez Tour“ Produkto vadybininkė.

Šiuolaikinę Barseloną geriausiai reprezentuoja žymusis „Camp Nou“ stadionas – jame žaidžia ir garsusis futbolo klubas „Barcelona“. Šalia stadiono yra įsikūręs olimpinis miestelis, kuris lietuviams siejasi su pirmąja, daugybę emocijų kėlusia Nepriklausomos Lietuvos olimpiada 1992 m.

„Daug tiesiog būtinų aplankyti vietų yra ne tik pačiame mieste, bet ir šalia jo. Pavyzdžiui, Figeresas – Salvadoro Dali gimtinė, kur įkurtas ekstravagantiškas ir nepamirštamas menininko muziejus-teatras, vardijo E. Liumparaitė. – Tuo tarpu visai kitokias patirtis siūlo kalne įkurtas Montserato vienuolynas – švenčiausia Ispanijos vieta, kviečianti trumpam nuščiūti ir susimąstyti, o tikinčiuosius – pasimelsti.“

Maljorka – visų poreikius atitinkanti sala

Poilsinių kelionių mėgėjų akys Ispanijoje krypsta į Viduržemio jūros salą Maljorką. Šiaurinė salos dalis –pritaikyta poilsiui su šeima, į jos rytus važiuoja ieškantieji ramesnių bei tylesnių atostogų. Santa Ponsa ir Paguegra siūlo pramogų ir poilsio dermę, o norintieji elitinio poilsio traukia į Kala Majorą ar Iljetą.

Maljorkoje greitai paaiškėja, kodėl ji – vienas geriausių kurortų pasaulyje. Salos pakrantės skirtingos – balto smėlio paplūdimius keičia pušynais apaugusios įlankėlės, šias – uolėtos pakrantės, o tokius skirtingus gamtovaizdžius vienija jų užburiantis grožis.

„Maljorkoje veiklos atras ir norintieji derinti poilsį bei pažintines keliones. Patogiausias būdas – užsisakyti pažintinę ekskursiją. Dvasiniu salos centru vadinamas Liuko vienuolynas, įspūdingos Palmos grožybės, Valdemosa ir jos kartūzų vienuolynas, Inkos miestelis ir jo odininkystės meistrai bei kitos vietos įtikins, kad nedidelės Maljorkos per vienas atostogas nepažinsi“, – kalbėjo E. Liumparaitė.

Idėja vakarui – flamenkas

Kad ir ką pasirinktumėte Ispanijoje – aktyvų ar pasyvų poilsį, pažintines keliones ar viską išsyk, jus nuolat lydės du dalykai: giedra ir geras maistas. O štai geriausia vieta atsipūsti ir praleisti atostogų vakarą – kelionė į vieną iš daugybės kavinių.

„Keliautojų lankomose miestuose rasite vietų, kur ne tik gausite gėrimų bei maisto, bet ir galėsite stebėti flamenko pasirodymus. Šokį ir muziką suliejantis teatrališkas bei temperamentingas flamenkas tapo Ispanijos vizitine kortele. Šis skirtingas kultūrines tradicijas sugėręs šokis skirstomas į stilius (palos), kurių yra daugiau kaip 50. Ir nors flamenkas tikrai daro įspūdį, nepamirškite, kad Ispanijoje yra daug kitų pamatyti vertų šokių, tokių kaip bolero ir kiti“, – pasakojo E. Liumparaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ech tu

ech tu  portretas
Sprikta per ausi uz toki niekinis straipni.:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių