Kauniečiai išvys 2 mln. eurų vertės šou

  • Teksto dydis:

„Prireikė dvylikos metų mano svajonei išsipildyti – scenoje susieti roką, klasikinę ir elektroninę muziką. Šiandien tai galiu vadinti naujos kartos koncertu“, – taip apie pasaulį stebinantį muzikinį 3D projektą „Vivaldianno“ sako jo kūrėjas – čekų roko muzikantas ir kompozitorius Michalas Dvořákas. Jau balandžio 15 dieną naujausią savo pasirodymą „Veidrodžių miestas“ jis surengs ir Lietuvoje – Kauno „Žalgirio“ arenoje. Pasak muzikanto, tai bus unikali audiovizualinė ir kultūrinė patirtis.

Trimačio vaizdo efektai, modernios garso technologijos, tonos šviesų, barokinė kompozitoriaus Antonio Vivaldi muzika, šokėjai ir aukščiausios raiškos vaizdo ekranai – taip atrodo naujausias „Vivaldianno“ trupės šou. M. Dvořákas teigia, kad „Veidrodžių miestui“ tarptautinė trupė ruošėsi net dvejus metus ir į jį investavo net 2 milijonus eurų. Pirmą kartą Lietuvoje vyksiantį šiuolaikiškai skambančios A. Vivaldi muzikos reginį 25 metų jubiliejaus proga žiūrovams pristato „Daumantų“ pagardų gamintojas. 

„Ilgai ieškojome geriausios vaizdo, garso ir atlikėjų dermės, ir šiandien galime drąsiai sakyti, kad tai, ką žiūrovai mato ir girdi scenoje, yra šiuolaikiškiausia garso, šviesų ir scenos technika. Kartu norėjome išsaugoti originalų A. Vivaldi kūrinių skambesį, o modernius instrumentus panaudoti organiškai, lyg pats kompozitorius jiems būtų parašęs partijas“, – sako muzikantas.

A. Vivaldi pasirodymui pasirinktas neatsitiktinai. M. Dvořáko teigimu, šis kompozitorius yra vienas pozityviausių visų laikų muzikos kūrėjų, o jo gyvenimo istorija – viena įdomiausių, pilna vilčių bei praradimų.

„Vivaldi muzika, kaip ir kitos barokinės muzikos kompozicijos, turi išskirtinę struktūrą, ritmą ir suteikia galybę teigiamų emocijų. Tiesa, man didelį įspūdį paliko Milošo Formano filmas „Amadėjus“, todėl iš pradžių svarstėme pasirinkti Mozarto muziką, tačiau vėliau supratome, kad nenorime naudotis puikaus filmo sėkme ir pasukome savo keliu“, – pabrėžia M. Dvořákas.

Naujausias kūrėjų šou „Veidrodžių miestas“ žiūrovams leidžia išgyventi buvimo „čia ir dabar“ jausmą. Scenos priešakyje esanti beveik permatoma projekcija ir didelės raiškos LED ekranai scenos gilumoje kartu su 3D efektais sukuria įspūdį, lyg orkestras būtų pačiame veidrodžių miesto viduje.

Unikalias trimates projekcijas pasirodymui sukūrė garsus japonų animatorius Kosukė Sugimoto. Trupėje taip pat koncertuoja Čekijos smuiko virtuozas Jaroslavas Svěcený bei žymus dramaturgas ir muzikantas Tomášas Belko, šiuo metu dirbantis ir kūrybos vadovu vienoje didžiausių reklamos kompanijų – „Ogilvy & Mother“.

M. Dvořákas sako, kad ilgai kurtas „Veidrodžių miestas“ yra puiki patirtis visų muzikos žanrų mėgėjams ir bet kokio amžiaus žmonėms.

„Džiaugiamės, kad Lietuva yra mūsų pasaulinio turo dalis. Tikimės, kad pasirodymas lietuvių publiką nuteiks pozityviai. Juolab kad su jūsų šalimi mes esame beveik kaimynai, o aš asmeniškai esu didelis Mikalojaus Konstantinio Čiurlionio gerbėjas. Mano manymu, jis yra labai sudėtingas autorius, nepaprastai jį gerbiu. Jo sugebėjimas kūryboje susieti tapybą ir muziką yra nuostabus“, – pagyrimų lietuvių kūrėjui negaili čekų menininkas.


Šiame straipsnyje: muzikašoukoncertas3D šou

NAUJAUSI KOMENTARAI

Buhalteris

Buhalteris portretas
Vertė tai abejotina, kainuos nebent tuos milijonus.

mers

mers portretas
o duos visiems 3D akinius ar bus kaip Mikutavičiaus 2D show?

na va..

na va.. portretas
Vel koks nors burtijinkas...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių