35 moterys, kaltinančios komiką B. Cosby papasakojo savo istorijas

  • Teksto dydis:

Legendinį JAV komiką Billą Cosby (Bilą Kosbį) lytiniais nusikaltimais kaltinančios 35 moterys drauge nusifotografavo žurnalo viršeliui ir papasakojo stulbinamai panašias istorijas apie patirtą seksualinę prievartą.

Tarp numanomų komiko aukų yra manekenių, padavėjų, „Playboy“ merginų ir moterų, anksčiau dirbusių pramogų versle.

Viena šių moterų tvirtina, kad B.Cosby ją išprievartavo, kai ji buvo palaužta skausmo dėl šešerių metų sūnaus mirties.

Ši žurnalo „New York“ publikacija pirmą kartą iškėlė į viešumą tiek daug įtariamos B.Cosby seksualinės prievartos atvejų. Iš viso beveik 50 moterų yra viešai apkaltinusios garsų komiką seksualiniu užpuolimu. Šie incidentai įvyko laikotarpiu nuo praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio iki 1996 metų įvairiose Jungtinių Valstijų vietose.

78 metų afroamerikiečio B. Cosby - nuostabaus komiko ir talentingo aktoriaus, kuris devintajame dešimtmetyje rodytoje milžiniško populiarumo sulaukusioje televizijos situacijų komedijoje „Kosbio šou“ (The Cosby Show) įkūnijo mylimą šeimos daktarą, reputacijai šis skandalas sudavė triuškinamą smūgį, o jo karjera pakibo ant plauko.

Nors moterys interviu žurnalui davė atskirai, dauguma istorijų yra neįtikėtinai panašios: kad komikas jas kažkuo apsvaigino ir tuomet panaudojo prieš jas prievartą arba išžagino, kai jos buvo beveik be sąmonės.

„Kiekviena istorija atskirai paėmus yra baisi. Tačiau siaubas sustiprėja, kai matai jas visas vienoje vietoje“, - rašo žurnalas.

„New York“ per pusmetį trukusį projektą atskirai apklausė visas šias moteris ir jas nufotografavo, o sekmadienį vėlai vakare jų istorijas paskelbė savo tinklalapyje.

Pirmadienį žurnalo tinklalapis nebeveikė - pranešama, kad prieš jį buvo surengta kibernetinė ataka. Tačiau, kaip teigiama, ją surengusį kompiuterinį įsilaužėlį supykdė ne B.Cosby seksualine prievarta kaltinančių moterų istorijos, o nemalonus apsilankymas Niujorke - didžiausiame Amerikos mieste.

Iš viso jau 46 moterys viešai apkaltino komiką išžaginimu ar seksualiniu užpuolimu.

Straipsnyje rašoma, kad nemaža dalis iš 35 savo istorijas žurnalui papasakojusių moterų sakė žinančios, kad yra daugiau B.Cosby aukų, tačiau jos nusprendė tylėti.

Victoria Valentino (Viktorija Valentino), 72 metų buvusi „Playboy“ zuikutė, kaip teigiama, buvo užpulta 1969 metais, kai B.Cosby pasikvietė ją su drauge į didkepsnių restoraną. Moteris neseniai buvo palaidojusi savo mažametį sūnų.

Ji žurnalui papasakojo, kad B.Cosby jai ir draugei davė kažkokių tablečių, nuo kurių ji esą turėjo „geriau pasijusti“. Tačiau nuo šių tablečių Victorią ėmė smarkiai pykinti, o jos draugė prarado sąmonę.

Moteris prisimena šalia jos draugės ant dviviečio fotelio sėdintį B.Cosby „grobuoniška veido išraiška“.

„Turėjau patenkinti jį oraliniu būdu. Tuomet jis mane pakėlė, apgręžė, paėmė „šuniuko poza“ ir nuėjo. Jam priėjus prie durų, paklausiau: „Kaip mums iš čia dingti, kaip nusigauti namo?“ Jis atsakė: „Išsikvieskite taksi“, - pasakojo moteris.

70-metė Joyce Emmons (Džois Emonz), vadovavusi komedijų klubui, sakė, kad buvo užpulta 1979 metais, kai išėjo pasilinksminti su žvaigžde ir draugais.

Kai jai įsiskaudėjo galva, moteris paprašė B.Cosby vaistų. Jis pasakė, kad vietoje tailenolio gali duoti kažko stipresnio.

„Prisimenu tik tai, kad nurijau tabletę“, - sakė J.Emmons žurnalui.

Kai moteris pabudo, ji buvo „be drabužių, o šalia lovoje gulėjo visiškai nuogas Billo draugas“.

Pasak J.Emmons, B.Cosby pasakė, kad davė jai „Quaalude“ (metakvalono). Moteris sakė buvusi sugniuždyta, kad taip su ja pasielgė žmogus, kurį laikė artimu draugu.

2005 metais duodamas parodymus teisme B.Cosby prisipažino, kad įsigijo metakvalono turėdamas tikslą užsiimti seksu su mažiausiai viena moterimi, taip pat gavo septynis receptus raminamiesiems vaistams, kurių davė kitiems žmonėms.

Praėjusią savaitę komiko advokatė Monique Pressley (Monik Presli) stojo ginti aktoriaus, kuris visą šį laiką nekomentavo jam metamų kaltinimų, nors jie smarkiai pakenkė jo reputacijai.

„Jei kažkiek žmonių kažką sako, tai nereiškia, jog tai yra tiesa“, - sakė advokatė televizijai ABC.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių