Patarimai, kaip išsirinkti tinkamiausią sau baseiną?

  • Teksto dydis:

Šiandien leisti mėgautis nuosavo baseino privalumais gali ne tik turtuoliai. Nusprendėte nusipirkti baseiną ir nežinote, kokį pasirinkti bei į ką atkreipti dėmesį?

Varle.lt specialistai pataria prieš įsigyjant ar planuojant įsigyti baseiną atsakyti sau į tokius klausimus: ar yra teritorijoje, kurioje planuojate įrengti baseiną, lygi saulėta, atokesnė vieta, kur galima būtų organizuoti vandens tiekimą; iš kur paimsite ir kur išpilsite baseino vandenį; kas naudosis baseinu: suaugusieji, vaikai; kokie būna baseinai?

Pagrindiniai baseinų tipai

Pripučiamas baseinas

Žinoma, pats paprasčiausias yra pripučiamas baseinas, kurį be didelių pastangų galima įrengti praktiškai bet kokiame reljefe ir pripildyti vandeniu vos per kelias akimirkas. Kaip taisyklė, pripučiami baseinai būna apvalios ar ovalo formos ir gali būti tiek su plokščiu, tiek su pripučiamu dugnu. 

Pagrindiniai pripučiamų baseinų privalumai:

Įrengimo paprastumas.

Galimybė įrengti praktiškai bet kokioje vietoje.

Mobilumas. Pripučiamą baseiną galima nesunkiai pernešti.

Kompaktiškumas. Sulankstytas baseinas užima mažiau vietos.

Prieinama kaina. Pripučiami baseinai kainuoja daug mažiau lyginant su analogiškos talpos kitų tipų baseinais.

Pagrindiniai pripučiamų baseinų trūkumai:

Didžiausias trūkumas – pažeidžiamumas ir pradūrimų rizika. Nors pripučiami baseinai pagaminti iš patvarių medžiagų (daugeliu atvejų – iš įvairių rūšių polimerų), jų ilgaamžiškumas verčia linkėti daugiau. Kaip taisyklė, pripučiamas baseinas tarnauja porą sezonų.

Būtinybė periodiškai pripūsti baseiną.

Būtinybė išleisti iš baseino orą, kai jis nebenaudojamas, o vėliau vėl jį pripūsti.

Karkasinis baseinas

Populiarus baseinų tipas – įvairių formų ir dydžių surenkamos karkasinės konstrukcijos. Karkasiniai baseinai pasižymi dideliais privalumais. Jų nereikia kiekvieną kartą pripūsti ir išleisti iš jų orą, lyginant su pripučiamais, jie kur kas patvaresni.

Tokių baseinų sienelės ir dugnas – metalo su antikorozine danga lakštas arba patvari PVC plevėlė. Karkasas būna sudarytas iš metalinių vamzdžių. Kai kurie tokių baseinų modeliai būna aprūpinti tvirtomis atramomis, kurios suteikia konstrukcijai didesnį patvarumą.

Karkasiniai baseinai būna surenkami ir stacionarūs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių