Namai ant vandens stebina dizainu

Vokietijoje ypač populiarėja architekto Andreas Hofmano suprojektuoti namai ant vandens – šiuolaikinio dizaino statiniai puikiai įsikomponuoja į aplinką gražiose vietose ežere ar upėje.

Namas ant debarkaderio

Pirmąjį namą ant vandens architektas A.Hofmano susiprojektavo sau. Svajojęs apie jachtą ir kotedžą prie vandens architektas ėmėsi idėjos – kurti namus ant vandens su naujomis architektūros formomis.

A.Hofmanas įkūrė kompaniją „Nautilus-Hausboote“ ir ėmėsi realizuoja žmonių svajones turėti namus ant vandens. Jau sukurta per 30 namų ant vandens. Kiekvienas individualus atitinkantis kliento norus ir biudžetą. Kol kas namai suprojektuoti ir kuriami tik Vokietijos rinkai. Jie yra mobilūs ir lengvai gali būti perkelti į bet kurią šalį.

Namai lengvai transportuojami vandens keliu. Svarbiausias pagrindas ant ko kuriami namai yra plaukiojantis debarkaderis. Jo ilgis 12 metrų, plotis 3-4 metrai. Dabarkaderio pagrindas sukurtas taip, kad netgi pramušus vieną ar kitą jo bortą, namas nepradės skęsti. Įprastai kuriamas 42 kv. metrų plaukiojančio namo pagrindas. Tačiau numatyta galimybė plaukiojantį namą praplėsti iki 86 kvadratinių metrų. Viršutinė namo dalis gali būti lengvai išmontuojama. Todėl namai lengvai pralenda pro tiltus.

Mobilus valdymas

Plaukiojančiuose namuose sumontuoti du variklis, kurių bendra galia 100 arklio jėgų, ir navigacinė sistema. Valdyti plaukiantį namą jos kapitonas gali per įmontuotą mobilią planšetę.

Plaukdamas namas gali išvystyti iki 25 kilometrų per valandą greitį.

Vadinamojo denio pagrindas pagamintas iš jūrinės faneros. Impregnuota specialiu aliejumi ji visiškai laidi vandeniui.

Plaukiojančio namo sienos yra stiklinės. Tačiau stiklas neįprastas – padengtas plonu titano sluoksniu. Stiklas yra nepralaidus šilumos ir šalčio bangoms. Toks stiklas prilygsta maždaug metro storio mūro sienai. Saulės spinduliai į plaukiojančio namo patalpas patenka, bet iš jų neišleidžiama šiluma. Ją sulaiko labai tankūs titano atomai.

Įprastos konstrukcijos plaukiojančiame name yra kelios gyvenamosios zonos dalys – miegamasis su dviem lovomis, svetainė su virtuve ir elektrine plyta. Name yra netgi židinys, tualetas ir dušas su karšto vandens sistema.

Vis labiau populiarėja

Plaukiojančiame name įrengta ir svečių zona su atskiru miegamuoju, dušu ir tualetu.

Jame yra tiek iš upės ar ežero imamo vandens valymo, tiek išleidžiamo jau išvalyto vandens sistemos. Tad namas kuriam laikui gali sustoti ir ypač jautriose gamtinėse zonose.

Vokietijoje panašaus tipo namai dažniausiai stovi Berlyne, Šprė upėje, kur yra specialus tokių gyvenamųjų namų rajonas. Panašių namų gali pamatyti kiekviename prie upės esančiame Vokietijos mieste. Kad ir Hamburge, kur miesto centre prie vandens įrengti prabangūs namai, yra specialios krantinės atplaukti ir sustoti neįprastiems plaukiojantiems objektams.

Europos šalyse panašūs plaukiojantys namai pastaruoju metu ypač populiarėja. Jie yra puiki turizmo Europos upėmis, kanalais ir ežerais priemonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mastantis

Mastantis portretas
Lietuvoje jau seniai ant vandens stovi namas-keltas...Neries upeje muiesto centre...ir niekas nepasidomi kodel zmogus jame gyvenantis laimingas ir patenkintas...bet ne suruges ar skleidziantis negatyva kaip kad CHA...visai ne ha ha..tai realus dalykas kuri ismanantys ir suvokiantys laiko poreikius zmogui prijektuoja nyuostabius dalykus..Visiems samoningiems SEKMES ir GERIIO..

Anonimas

Anonimas portretas
Gražiai butu , jei Danes upei stovetu tokie nameliai. Gražiau negu tie žviejybinai geldai

Cha

Cha portretas
pas mus jeigu pvz.Dangės upės krante stovėtų toks namukas, akimirksniu prisistatytų tvarkos skyrius ir pateiktųsąrašą mokesčių kuriuos privaloma sumokėti:D)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių