Kam­ba­rys vai­kui – lyg iš pa­sa­kos

Kai kal­ba pa­si­su­ka apie in­ter­je­ro di­zai­no spren­di­mus, ku­riant kam­ba­rį pa­tiems jau­niau­siems na­miš­kiams, jo įren­gi­mas daž­niems tė­vams tam­pa ne­ma­žu gal­vos skaus­mu.

Juk vai­ko kam­ba­rio ne­pa­puo­ši žva­kė­mis, tra­pio­mis stik­lo fi­gū­rė­lė­mis ar aukš­čiau­sios ko­ky­bės šil­ko pa­ta­lais. Be to, tai, kas at­ro­do gra­žu ir funk­cio­na­lu suau­gu­sie­siems, ne­re­tai ma­žy­liui ke­lia tik nuo­bo­du­lį ar net blo­gų emo­ci­jų. Tad kaip su­kur­ti kam­ba­rį vai­kui, ku­ria­me jis jau­sis tar­si nuo­sa­vo­je pa­sa­ko­je, neiš­lei­džiant tam krū­vos pi­ni­gų? Štai ke­le­tas idė­jų.

Se­niai ne pa­slap­tis, kad vie­nas ge­riau­sių ko­mer­ci­nių spren­di­mų vai­kiš­kas pre­kes ga­mi­nan­čioms bendrovėms – už­kli­juo­ti ant gaminių lip­du­ką su tuo me­tu po­pu­lia­riau­sio vai­kiš­ko he­ro­jaus vei­du. Ir nors grei­čiau­siai ne­pa­vyks iš­si­suk­ti ne­pa­do­va­no­jus sa­vo at­ža­lai vie­nos ar ki­tos smulk­me­nos su kas se­zo­ną vis nau­jo die­vu­ko pa­veiks­lė­liu, il­ga­lai­kiš­kes­nį kam­ba­rio de­ko­rą, pa­vyz­džiui, lo­vos už­tie­sa­lą ar pa­ta­ly­nės komp­lek­tą, ver­čiau rink­tis iš ne­sens­tan­čios kla­si­kos žan­ro. Kas ži­no, gal­būt tai su­do­mins jū­sų vai­ką taip, kad jo mėgs­ta­miau­siu vi­sų lai­kų fil­mu­ku taps „Snie­guo­lė“ ar „Liū­tas ka­ra­lius“.

Rink­tis vi­siš­kai bal­tą sie­nų spal­vą vai­kų kam­ba­riui – ne itin pra­ktiš­kas spren­di­mas, tačiau rei­kė­tų veng­ti ir itin ryš­kių ar tam­sių spal­vų. Pas­ta­ro­sios ma­žy­liui ga­li kel­ti blo­gų emo­ci­jų, truk­dy­ti už­mig­ti. Tad ge­riau­sia išei­tis – sie­nas da­žy­ti ra­mio­mis, pa­ste­li­nė­mis spal­vo­mis, pa­vyz­džiui, smė­li­ne, le­van­dų, švel­niai žyd­ra – tai ne tik ra­miai veiks ma­žy­lį, bet ir pa­slėps ant sie­nų neiš­ven­gia­mas dė­mes.

Ne­re­tai leng­viau­sias bū­das su­do­min­ti vai­ką nau­din­go­mis te­mo­mis – pa­teik­ti pa­mo­kas žai­di­mo for­ma. Tad pa­si­rū­pin­ki­te, jog jū­sų duk­ros ar sū­naus tu­ri­mi žais­lai ir kny­gu­tės ne­bū­tų vien tuš­čias lai­ko pra­lei­di­mas. Kaip kam­ba­rio pa­puo­ša­las ar žais­las pa­dė­tas pa­sau­lio gaub­lys, spal­vin­gos vai­kiš­kos en­cik­lo­pe­di­jos apie is­to­ri­ją ar gy­vū­nus ga­li net at­skleis­ti jū­sų ma­žy­lio bū­si­mą pa­šau­ki­mą.

Iš­min­tin­gų ma­mų jau se­niai nau­do­ja­mas bū­das no­rint iš­veng­ti jau­no­jo me­ni­nin­ko ta­py­bos še­dev­rų ant sie­nų vi­suo­se na­muo­se – tam skir­ta sie­na ar len­ta vai­ko kam­ba­ry­je. Be to, len­ta gra­žiais rė­mais pra­vers ne tik pie­šiant įvai­rias­pal­vė­mis krei­de­lė­mis, bet ir mo­kan­tis.

Dar vie­nas pui­kus spren­di­mas, no­rint ne tik pa­gy­vin­ti vai­ko kam­ba­rio in­ter­je­rą, bet ir su­teik­ti ga­li­my­bę mo­ky­tis, – kos­mo­so, gam­tos, geog­ra­fi­niais mo­ty­vais de­ko­ruo­tos sie­nos. Ga­li­te rink­tis jau pa­ruoš­tą fo­tog­ra­fi­nį ta­pe­tą, o jei pie­ši­mas ne­sve­ti­mas jums pa­tiems, sie­ną iš­ta­py­ti kar­tu su vai­ku. Tai taps ne tik sma­giu lai­ko pra­lei­di­mu, bet ir leis jū­sų jau­nuo­liui pa­čiam su­si­kur­ti to­kį kam­ba­rį, ko­kio vi­sa­da troš­ko.

Pliu­ši­niai žais­lai – tur­būt vie­na daž­niau­sių aso­cia­ci­jų, kai kal­ba­ma apie vai­kys­tę. Di­džiu­lis pliu­ši­nis žais­las – meš­ki­nas, šuo ar ki­tas jū­sų vai­ko my­li­mas gy­vū­nas – ga­li tap­ti dar ir funk­cio­na­liu kam­ba­rio bal­du. Vie­nas ar ke­le­tas jų ga­li pui­kiai at­lik­ti sėd­mai­šio ar krės­lo funk­ci­ją, o to­kį pa­li­kę prie pat vai­ko lo­ve­lės jau­si­tės ra­miai, jei jū­sų at­ža­la kar­tais iš­krin­ta iš lo­vos. Be to, toks žais­las iš­kart su­teiks kam­ba­riui jau­ku­mo.

Links­mas ir pra­ktiš­kas spren­di­mas – ža­vus me­di­nis pa­dėk­las ir spal­vin­gų ne­dūž­tan­čių in­dų rin­ki­nys toms pro­goms, kai jū­sų ma­žą­jį ap­lan­ko drau­gai. Jums bus kur kas ra­miau ži­nant, kad įsi­dū­kę vai­kai ne­su­dau­žys lėkš­tės su sau­sai­niais ir ne­su­si­žeis stik­lo šu­kė­mis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių