Kaip patiems sukurti jaukią oazę balkone

  • Teksto dydis:

Norintems gyventi jaukiai - balkono dekoravimo idėjos, specialistų patarimai, mūsų parduotuvėse aptinkami dekoro aksesuarai, augalų priežiūros reikmenys, - rašo manonamai.lt.

Pasak įmonės "Sodo dizainas" vadovės Alinos Tiriuvienės, norint balkone sukurti gražią, harmoningą augalų kompoziciją, vertėtų įsidėmėti keletą paprastų taisyklių: pirmiausia – išmokti sau pasakyti „stop“ ir jausti saiką. Kompoziciją reikia kurti, derinti, bet ne statyti viską, ko norisi, ypač jei balkonas nedidelis

Kompozicijos ašis – įspūdingi, gausiai žydintys, stambiažiedžiai augalai: surfinijos, pelargonijos ir pan. Kurdami griežtesnį stilių derinkite ne daugiau nei du skirtingus atspalvius, galite įterpti ir lapinių augalų – jie gražiai kontrastuos su žiedais.

Jeigu jums labiau patinka jaukiai netvarkingas, šiek tiek bohemiškas stilius, bus sudėtingiau. Tiktų derinti retesnius, neįprastus augalus, į kompoziciją įmaišyti prieskoninių augalų ar lauko gėlių, rinktis meniškai dekoruotus vazonus. Puikiai tiks ir kambariniai augalai – po žiemos šiek tiek ištįsę, „pavargę“, ištraukti į dienos šviesą jie gali suteikti jaukios netvarkos įspūdį. Tačiau daugeliui labiausiai patinka vadinamasis natūralus stilius, kai balkonas atrodo tvarkingai, bet nenuobodžiai.

Pavyzdžiui, ant turėklo pakabintuose loveliuose galima maišyti kad ir penkių rūšių, bent 2–3 spalvų augalus ir dar pridėti šiek tiek lapinių. Kartu sodinkite įprastus ir įdomesnius augalus.

Tik svarbu rasti tam tikrą sodinimo tvarką, nuolat pakartoti derinius, kad balkonas iš vidaus ir iš lauko pusės atrodytų tvarkingas, o kompozicija nenuobodi ir vientisa.

Visais atvejais nepamainomi yra įvairiausi lapiniai, vadinamieji „foniniai“ augalai – jie suteikia subtilumo, natūralumo, romantiškumo įspūdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

UI..

UI.. portretas
kokia graži mergytė nuotraukoje, tiesiog angeliukas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių