Išskirtinis būstas išdygo labai siauroje ir ilgoje erdvėje

Austrijos sostinėje labai nedideliame žemės plote įrengti modernūs ir erdvūs namai. Penkių metrų pločio ir 35 metrų ilgio sklype namą suprojektavo ir įrengė architektų komanda „Vienna Caramel“.

Viduje atsiveria šviesus, atrodo, nesibaigiantis kambarys, be jokių pertvarų ir niekuo nepridengtomis betono sienomis. Alexanderiui Gebhardtui buvo svarbu, kad iš gatvės jo namų niekas negalėtų apžiūrėti.

„Pastaruoju metu labai daug dirbu. Todėl grįžęs namo noriu jaustis laisvai, tarsi su raudonojo vyno taure rankoje. Sugrįžęs čia noriu atsipalaiduoti. Pajusti tikrą gyvenimo malonumą“, – sako namo savininkas.

Užlipęs kelis laiptelius, atsiduri virtuvės erdvėje. Iš apačios ji atrodo kaip didžėjaus stalas.

„Man patinka gaminti. Kai ateina svečių, stengiuosi ką nors įmantraus paruošti, bet tuo pačiu metu noriu ir bendrauti su savo svečiais. Man kilo mintis integruoti virtuvę į laiptus“, – aiškina A. Gebhardtas.

Čia išnaudotas kiekvienas kampelis. Šiek tiek aukščiau įrengtas miegamasis ir nedidelis vonios kambarys. Vonia įleista į grindis, kad būtų daugiau vietos. Namo šeimininkui labai patinka iš čia atsiveriantis vaizdas.

Išskirtinis namas Vienos pakraštyje – laidoje „Euromaxx“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių