Gydantis interjeras: kokios spalvos padeda sveikti?

  • Teksto dydis:

Kiekvienas gydytojas pasakys – balta spalva padeda sveikti. Tai jaučia ir patys ligoniai – ne vienas po sunkių terapijų ar operacijų būstą atnaujinantis pacientas pageidauja šviesių, bent jau pastelinių spalvų.

Kaip sienų spalva gali padėti sveikti

„Balta spalva puikiai nuteikia ne tik sergant – ją rekomenduojame visiems norintiems namie pailsėti, pajusti erdvės pojūtį ir optimizmo pliūpsnį“, – pasakoja laidos „5 žvaigždučių būstas“ vedėja ir dizainerė Eglė Jagelavičiūtė.

Šį sekmadienį šventinėje laidoje Eglė kartu su kūrybine laidos komanda įgyvendins dar vieną gerą darbą – padės atnaujinti kambarį nuo vėžio besigydančiai Emilei iš Mažeikių.

Rožinės romanetės ir guolis šuneliui

Laidos herojė Emilė neapsiribojo balta spalva – kaip ir kiekviena jos amžiaus mergaitė, ji vertina rožinę. „Bus tikras princesės kambarys“, – džiaugėsi komanda, rinkdama solidžias romanetes su rožiniais akcentais bei gėlėtų raštų guolį Emilės šuneliui Grikiui. „O kai Emilė paaugs, padarysim dar kietesnį – paauglio – kambarį“, – pažadėjo laidos vedėjai numatydami erdves kambario ateities vizijai.

Padėjo likimo draugė

Dažnai nutinka, kad mums padeda būtent tie žmonės, kurie išgyveno panašią istoriją kaip ir mes. Ne kitaip įvyko ir šioje istorijoje – Emilei romanetes siuvusios bei lovos apklotą dovanojusios įmonės atstovė pati neseniai išsigydė šią sunkią ligą. „Įveikiau aš, tikrai įveiksi ir tu!“, – jautriai kabėjo moteris.

Kaip atrodo naujas Emilės kambarys, kaip per kelias valandas kardinaliai atnaujinti seną spintą bei kaip planuoti namų erdves, bus galima išvysti sekmadienį 9.30 val. laidoje „5 žvaigždučių būstas“ per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Tikrai,pastelines spalvos ramina,bet pvz. balti gydytoju chalatai nuteikia pesimistiskai. Daug kur gydytojai jau velkasi spalvotus chalatus ir tai gerai,nes ligonine juk netaps namais,nors sviesios palatos gerina nuotaika ir ramina.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių