Floristas pataria, kokias gėles rinktis Rugsėjo 1-osios šventei

Ketvirtadienį prasidės nauji mokslo metai, tad mokiniai rūpinasi ne tik nauja kuprine ir kaip praleis šventinį vakarą, bet ir gėlėmis, kurias įteiks auklėtojams. Gėlių kolekcininkas, floristas Andrius Plindinas sako, kad nors kardeliai siejami su Rugsėjo 1-osios švente, visgi pastaraisiais metais tokia tendencija nuslūgo.

Kaip vieną kardelių manijos pabaigos priežasčių floristas įvardija šių gėlių trumpaamžiškumą. Be to, yra daug alternatyvų kardeliams, pavyzdžiui, lelijos, rožės. Tiesa, gvazdikai dar neatrado kelio į mokinių širdis, nors jų esama įvairiausių spalvų bei rūšių.

„Labai liūdna, kai tenka pamatyti, kai mokiniai neša dažytas chrizantemas, dažytas rožes, gėles, kurios aiškiai yra pastovėjusios, nupirktos tik iš būtinybės nunešti. Svajoju, kad kada išauš diena, kai vaikai ir vaikų tėvai žiūrės į Rugsėjo 1-ąją kitaip, kad gėlės nėra privalomoji prievolė. Gėlės yra pagarbos ženklas, mes atiduodame pagarbą dovanodami gėles, ateidami į šventę, mokyklą“, – mąsto floristas A. Plindinas.

Sykį, dar būdamas mokinys, būsimas gėlių kolekcininkas nešė mokytojai 50 vandens lelijų, surištų į puokštę. Daugiau originalių idėjų Rugsėjo 1-osios šventei – laidoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokytoja

Mokytoja portretas
tikrai nereikia tų gėlių

šiaip

šiaip portretas
Mokytojai pasijunta lyg "nabašnykai" apstatyti gėlėmis. Nei jas palikti mokykloje, nei troleibusu glėbius namo vežti. Be to, kam tos išlaidos mokinių tėvams?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių