Ekspertai: kokias grindis rinktis 2017-aisiais?

  • Teksto dydis:

Interjero formavimui pastaraisiais metais lietuviai dėmesio skiria daugiau nei bet kada anksčiau. Kiekvienam įsirengiančiam būstą rūpi, kad jis būtų ne tik jaukus, patogus, bet ir stilingas, atitiktų vyraujančias tendencijas. Vienas svarbiausių interjero elementų – grindys.

Žmonės, ieškantys ilgaamžio, kokybiško ir stilingo sprendimo, vis dažniau renkasi medines grindis. Specialistai dalijasi įžvalgomis, kokios medinių grindų tendencijos vyrauja pasaulyje ir kas 2017-aisiais atkeliaus į Lietuvą.

Architektūros ir interjero dizaino studijos „Toota“ vadovė Justė Žibūdienė pastebi, kad lietuvių požiūris į grindis, palyginus su kitų Europos šalių gyventojais, yra konservatyvesnis, pas mus mados keičiasi lėčiau ir atkeliauja šiek tiek vėliau: „Dažniausiai nuo kitų pasaulio šalių šiek tiek atsiliekame – tai, kas ten vertinama kaip jau išeinanti tendencija, Lietuvoje tik „įsivažiuoja“. Kita vertus, tai galima vertinti kaip praktiškumą – esame linkę rinktis laiko patikrintas, kokybiškas grindis. Ne paslaptis, kad ir kainos atžvilgiu klasikiniai sprendimai yra pigesni už nestandartinius.“

Nepaisant gana konservatyvaus ir praktiško požiūrio, mados neabejotinai turi įtakos lietuvių grindų pasirinkimui. „Šiuo metu ypač didelę įtaką „grindų madoms“ Lietuvoje turi skandinavų dizaino sprendimai, išstūmę anksčiau dominavusias italų madas, – teigia medines grindis gaminančios įmonės „Bonum Wood“ atstovas Rytis Nemanis. – Pavyzdžiui, nuo 2014 m. vidurio labai stipriai išaugo tamsiai pilkų atspalvių paklausa. Ji išsilaikė beveik iki 2015 m. pabaigos, o šiais metais perkamiausios buvo švelnių, ramių, balintos kavos, karamelės, gintarinių atspalvių grindys. Ypač populiarus pasirinkimas – balintas ąžuolas, o antra vieta atitektų natūralaus ąžuolo spalvos parketlentėms.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dizaineris

Dizaineris portretas
Europoje vel madingiausios grindys - tradicine eglute, aisku pas mus si mada ateis, kaip ir visos mados tik po keleriu metu.

Krista

Krista portretas
O kas 2018, vel naujos tendencijos,lupam pernykstes ir dedam naujas . Geros grindys tarnauja desimtmecius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių