10 idėjų, kaip nebrangiai papuošti namus Kalėdoms

  • Teksto dydis:

Per šventes išlaidas sumažinti galima renkantis nebrangius sprendimus. Šiemet pateikiama 50 originalių mažo biudžeto kalėdinių dekoracijų idėjų. Atsigręžti į nematerialius dalykus labai paprasta: puošti namus rankų darbo kalėdiniais eglutės ir namų papuošimais, dovanoti pačių su meile gamintas dovanas. 

Pasak kūrėjos Sigutės Ach, dekoracijos skirtos kurti šventiškai nuotaikai ir tam nereikia didelių investicijų: „Dekoracijos – skirtos džiuginti artimuosius, kurti jaukumą namuose, tad eglutės žaisliukas ar stalo papuošimas bus daug mielesnis tas, kuris savyje turės dar ir gilesnę prasmę. Ją mes galime sukurti, jei dekoracijas gaminsime su meile, savo pačių rankomis ir į šį procesą įtrauksime artimuosius. Tai puikus būdas prieš šventes pasidalinti geromis emocijomis, suartėti, galiausiai – atskleisti savo kūrybiškumą.“ 

Abejojantiems savo sugebėjimais ir manantiems, kad rankų darbo dekoracijas gali daryti tik menininkai, kūrėja siūlo pažvelgti į vaikus, ir kokių stebuklų jie sukuria. „Vaikai yra gyvas įrodymas, kad viskas ko reikia – tai tik noro, tad nuoširdžiai skatinu pamėginti“, – tikina S. Ach.

1. Kalėdiniai kvapai namams

Kuriant šventinę nuotaiką, svarbios ne tik interjero puošmenos, bet ir namuose sklindantis kvapas. Nebūtina pirkti brangių žvakių ar kitų kvapų, jį galite pasigaminti patys savo namuose, savo puode! Jums reikės:  puodo, riekelėmis pjaustyto apelsino, kelių cinamono lazdelių, galite įdėti ir porą vanilės lazdelių, gero žiupsnio gvazdikėlių, eglės šakelės, bruknių ar spanguolių uogų ir vandens.

Pirmiausia sudėkite visus ingredientus į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite tol, kol pradės burbuliuoti, tuomet sumažinkite iki tokios ugnies, kuri tik palaikytų karštį, bet ištisai nevirintų. Tokią kvapnią „sriubą“ galite virti tiek, kol vanduo išgaruos. Verdamas kitą dieną, šis mišinys bus dar sodresnio kvapo.

2. Laikraštiniai burbulai

Dažnai tuos pačius papuošimus naudojame metai iš metų ir kartais jie visai nusidėvi. Kodėl jų neprikėlus antram gyvenimui? Tad jums reikės: vandens ir lipalo mišinio, laikraščių, blizgančių klijų, pasidėvėjusių burbulų.

Pirmiausia laikraštį suplėšysite mažomis skiautėmis, jas merkite į lipalo mišinį ir dėkite ant žaisliuko. Taip darykite kol padengsite visą jo paviršių. Procesą pakartokite dviem sluoksniais. Kai burbulai išdžius galite juos aptepti blizgančiais klijais, tai ne tik sustiprins popierių, bet ir suteiks žavingo spindesio.

3. Eglutės girlianda iš medžiagos

Girliandos – tai vienas gražiausių šventinių papuošimų, tad kodėl tokio nepasidarius pačiam? Šiam darbeliui jums reikės: stambios adatos su storesniu siūlu, medžiagos juostos, kaspinėlių, eglės šakelių ir kelių žaisliukų.

Pirmiausia įverkite siūlą ir pradėkite nuo juostos vieno galo: pradėkite formuoti raukinius, tarsi armoniką. Taip sunerkite ant siūlo visą juostą, paraukite, kad būtų „putlesnė“ ir jos pabaigą užtvirtinkite su mazgu. Tarp raukinių pririškite kaspinėlius, prisekite eglišakių ir pakabinkite kelis žaisliukus.

4. Eglutės papuošimai iš džiovintų vaisių

Visi džiovinti vaisiai ir netgi prieskoniai puikiai tinka šventinių dekoracijų kūrimui. Norint pasigaminti eglutės žaisliukus, jums reikėtų šių medžiagų: sudžiovintų apelsino riekelių, cinamono lazdelių, lauro lapų ir juostelės iš šiaudo.

Pradėti reikėtų nuo apačios, tad pirmiausia apriškite vieną cinamono lazdelę, kuri bus pagrindas žaisliukui arba pradėkite nuo apelsino riekelės. Toliau pernerkite porą lauro lapų ir pakartokite lazdelės bei riekelių vėrimą tiek kartų, kokio žaisliuko dydžio norite. Pabaigoje padarykite kilpelę žaisliukui pakabinti.

5. Kalėdinis papuošimas iš šiaudelių

Visada smagu kabinti eglutės žaisliukus, o ką jau kalbėti, jei gali juos pasigaminti pats! Šių žaisliukų principas itin nesudėtingas, juos padėti daryti galės ir mažieji šeimos nariai. Tad jums reikės: pluošto šiaudelių gėrimams, juostelės, ko nors, kas galėtų tarnauti kaip labai standus užveržėjas (plastmasinis fiksatorius) ir aerozolinių dažų, pavyzdžiui, auksinės spalvos.

Suimkite šiaudelius į saują ir juos per vidurį užveržkite kiek įmanoma labiau. Tarp šiaudelių praverkite juostelę (tam, kad galėtumėte burbulą pakabinti). Jei liko dalis nuo užveržimo medžiagos – nukirpkite ją, tačiau taip, kad nebūtų rizikos, jog šiaudeliai pasileis. Viską nupurkškite pasirinktos spalvos dažais ir kabinkite ant eglutės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių