Ruduo-žiema13: grožio pasaulį užkariauja aristokratiška elegancija

  • Teksto dydis:

Šių metų rudens-žiemos aukštosios mados kolekcijos nustebino išskirtine stilių gausa – nuo prabangios klasikos iki futuristinio minimalizmo.

Šių metų rudens-žiemos aukštosios mados kolekcijos nustebino išskirtine stilių gausa – nuo prabangios klasikos iki futuristinio minimalizmo. Keičiantis sezonams nauji vėjai įsivyrauja ne tik mados, bet ir grožio pasaulyje – apie ryškiausias artėjančio sezono grožio tendencijas plačiau pasakoja grožio ekspertas Andrius Kličius.

Tendencija

Kaip ir mados, taip ir grožio pasaulyje šią žiemą vyrauja drąsūs sprendimai, nauji stiliai ir technikos. Visgi, viena tendencija itin ryški – tai aristokratiška elegancija, kurią kuria šį sezoną itin madinga klasikos ir futurizmo sintezė. Atslūgus vasaros karščiams vėl madinga aristokratiškai blyški oda, ryškios lūpos ir dramatiškas žvilgsnis, kuris šį sezoną spindi tauriųjų metalų spalvomis.
     
Kaip ir daugelio kitose mados namų rudens-žiemos kolekcijose, Valentino pristatyme pagrindinis makiažo akcentas buvo nepriekaištinga blyški oda. 

 GoRunway nuotrauka.  

Akys

Akims šį sezoną skiriamas ypatingas dėmesys, todėl makiažo meistrai drąsiai eksperimentuoja ir kuria naujus skirtingų stilių bei technikų derinius. To rezultatas – dar išraiškingesnis katės žvilgsnis ir naujomis spalvomis suspindęs dūminis akių makiažas. Šią žiemą karaliauja tauriųjų metalų atspalviai, todėl jis kuriamas sidabro, bronzos ar net žalvario spalvų vokų šešėliais. Siekdami suteikti žvilgsniui daugiau dramatiškumo makiažo meistrai siūlo paryškinti ne tik viršutinį, bet ir apatinį akies kontūrą. 

  

Christian Dior siūlomas šaltojo 2014-ųjų sezono įvaizdis – subtiliai futuastinis. GoRunway nuotrauka.

 

Lūpos

Kaip ir praėjusią žiemą, vis dar madingi vyno bei vyšnių atspalviai, tačiau šio sezono lūpų dažų paletė kaip niekada gausi. Garsių mados namų makiažo specialistai siūlo rinktis ne tik sodriai raudonus, bet ir šaltus rožinius atspalvius. Pavyzdžiui, „Christian Dior“ rudens-žiemos kolekcijos modelius papuošė ryškiais fuksijų atspalvio lūpų dažais, kurie primena šios gėlės žiedlapius. Prabangų akcentą vakariniam makiažui suteiks itin blizgus bronzinio atspalvio lūpų blizgis.



    
Antonio Marras kolekcijoje puikavosi vyno spalvos lūpos ir subtilus aukso pravedimas virš viršutinio voko. Vogue.fr nuotrauka.  

Antakiai

Šią žiemą vėl madingi išraiškingi ir platūs antakiai, o jų forma bei spalva kruopščiai derinamos prie natūralių veido bruožų. Beje, tinkamai parinkta antakių forma gali padėti sukurti net kelis skirtingus įvaizdžius: vos paryškintas natūralus jų linkis atrodo itin romantiškai, todėl vizualiai jaunina, o griežta antakių forma suteikia dramatiškumo, todėl padeda sukurti fatališkos moters įvaizdį.


  
Dramatiški Chanel antakiai. GoRunway nuotrauka. Subtiliai paryškintas ir prailgintas antakių linkis Giambattista Valli rudens kolekcijos pristatyme. GoRunway nuotrauka. 

Oda

Švytinti ir sveikai atrodanti oda – tai pagrindinė šių metų grožio tendencija. Artėjant žiemai vasarišką įdegį pamažu keičia natūraliai šviesi oda, kuri, beje, itin madinga šį sezoną. Garsiausi mados ir grožio namai šiemet siūlo laužyti taisykles ir prie vakarinės suknelės derinti minimalistinį nude stiliaus makiažą, o kasdienę aprangą pagyvinti ryškiais akių ar lūpų makiažo akcentais.


 

Nagai

Šią vasarą nagų lakas buvo tarsi aksesuaras savaime, todėl itin madingos tapo akį traukiančios neoninės spalvos. Žiemą jas teks trumpam pamiršti, nes artėjant šaltajam sezonui vėl madingi tampa tamsūs vyšnių, baklažanų, šokolado atspalviai. Itin madingas šį sezoną bus matinis nagų lakas, ypač jei jis kūno ar  juodos spalvos. Kaip ir pernai vis dar madingas trumpų nagų manikiūras, kuriam išskirtinumo suteikia subtilūs akcentai, pavyzdžiui: metalo spalvos galiukai ar kontūrai.


    
Valentino propaguojamą nude makiažą pagyvina švelniai paryškinti antakiai ir prigesinto raudonio trumpų nagų manikiūras. GoRunway nuotrauka.


Šiame straipsnyje: madaodanagaiakysmakiažaslakas

NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
turi omenyje ir "aukštuomenės" damas, kurios vakar išlipo iš klumpių, bet labai gerai įsisavino makiažo ir tikslo siekimo gudrybių?

KARALIUS

KARALIUS portretas
idomu kaip atrodys lietuvos ''aukstuomenes'' elegantiskieji artojai sezono metu?nusene, berasciai,su muziku veidais,bet madingi...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių