Žinia apie Motinos Teresės kanonizaciją sutikta dainomis ir linksmybėmis

  • Teksto dydis:

Kolkatos (Kalkutos) mieste Indijoje dainuojančios vienuolės ir Motinos Teresės kapą puošiantys gėlėmis jos sekėjai sekmadienį džiaugsmingai sutiko žinią iš Vatikano, kad gailestingoji vienuolė buvo paskelbta šventąja.

Ankstų rytą žmonės pradėjo rinktis į Motinos namus Kolkatoje, kad ypatingomis mišioms pagerbtų „atstumtųjų šventąją“ dar prieš kanonizacijos ceremoniją Šv.Petro bazilikoje Vatikane.

Žmonės ant jos kapo niūrioje patalpoje pridėjo žvakių ir gėlių. Tačiau Motinos Teresės įkurtos Dievo Meilės Misionierių seserų kongregacijos būstinėje atmosfera buvo šventiška.

Vienuolės dainavo šlovindamos ją, taip pat buvo pastatyti didžiuliai televizorių ekranai, kad susirinkusieji galėtų stebėti ceremoniją.

„Tai džiaugsminga diena, pilna dėkingumo ir daugybės palaiminimų“, – sakė vyresnioji sesuo Mary Lysa (Meri Lisa).

„Dievo Meilės Misionierių seserų kongregacija nusprendė paversti šią dieną švente ir toliau tęsti Motinos Teresės darbus, tarnaujant vargšams, mirštantiesiems ir sergantiesiems“, – pridūrė ji.

„Susirinksime stebėti visą ceremoniją, transliuojamą iš Vatikano“, – sakė ji.

Motina Teresė išgarsėjo rytų Indijos mieste Kalkutoje, vėliau oficialiai pervadintame Kolkata. Ji visą savo gyvenimą ji pašventė teikti pagalbą vargstantiems ir sergantiems žmonėms iš lūšnynų.

Uždegusi žvakę ir padėjusi ją ant kapo Konica Cecilia (Konika Sesilija) sakė, kad mylima vienuolė davė jos vargstantiems tėvams pinigų, kad galėtų ją, dar vaiką, leisti į mokyklą.

„Man pasisekė sutikti Motiną Teresę. Ji buvo gyva šventoji ir tikras įkvėpimas man“, sakė 32 metų moteris ir pridūrė, kad vienuolė buvo Kolkatos pasididžiavimas.

„Prisiminimai apie ją padeda man nusiraminti, kai sunku“, – sakė ji.

Didžiulis Motinos Teresės paveikslas buvo pakabintas šalia jos įkurto ordino būstinės ir vis besirenkančios vienuolės bei kiti jos sekėjai garsiai plojo ekranuose stebėdami gyvai transliuojamą ceremoniją.

Mumbajuje Indijos vyriausybė išleido pašto ženklą su Motinos Teresės atvaizdu. Ji gimė 1910 metais Skopjėje, Kosovo albanų šeimoje.

Kanonizacijos mišios Vatikane įvyko likus vienai dienai iki Teresės mirties metinių. Ji mirė Kolkatoje būdama 87 metų.

Nobelio taikos premijos laureatė šventąja tapo, kai praėjusiais metais Vatikanas pripažino antrąjį iš dviejų reikalaujamų stebuklų, nutikusių po jos mirties.

Tačiau daugelis jau anksčiau ją laikė šventąja.

Anglų literatūros mokytoja Madhura Banerjee (Madhura Banerdži) apibūdino Motiną Teresę kaip įkvėpimo šaltinį jaunajai kartai šiandienos pasaulyje.

„Esu sujaudinta jos paprastumo“, – sakė M.Banerjee. Jis susitiko su Motina Terese 1995 metais, kai švęsdama savo gimtadienį lankėsi kongregacijos būstinėje.

„Kai galvoju apie ją, atrodo, kad sudėtingi dalykai tampa paprastais“, – sakė ji.

Šventės vyko ir kituose namuose skurstantiems, kuriuos prižiūri Dievo Meilės Misionierių seserų kongregacija. Be kita ko, globotiniai buvo vaišinami ypatingais patiekalais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių