„Žiemos ekranuose“ – įžūlus ir neįprastas prancūziškas kinas

Ketvirtadienį prasidedantis festivalis „Žiemos ekranai“ – jau 12-oji Prancūzų instituto Lietuvoje organizuojama kino šventė. Vienuolikoje Lietuvos miestų vyksiantis renginys ir vėl žiūrovams pristatys prancūzišką kiną – įtraukiantį, įžūlų, vienu metu lengvą ir sunkų, nepaprastą ir neįprastą, teigia organizatoriai.

Šių metų festivalio tema – „Susitikimai“. Anot Prancūzų instituto Lietuvoje direktoriaus Jeano-Marie Sani, tai bus įdomūs susitikimai su prancūziška kultūra, kino kūrėjais. Pasak organizatorių, ši tema atspindi nuolatinį renginio atsinaujinimą, dėmesį naujiems vardams ir veidams kino ekranuose, paskatą pažinti įvairų požiūrį į pasaulį. Pagrindinėje programoje – platus spektras aktualių klausimų ne tik žmogui kaip visuomenės, šeimos nariui, bet ir kaip individui, kūrėjui.

Tarp ilgo metražo filmų debiutų bus pristatoma belgų režisieriaus Xaviero Serono komedija „Galvą guldau", kurioje per aštraus, juodojo humoro prizmę režisierius gilinasi į egzistencinius klausimus – kas yra gyvenimas, o kas – mirtis? Taip pat – Emilie Brisavoine dokumentinė juosta „Polina ištrūksta“, kurioje režisierė dvejus metus fiksuoja netipinės savo šeimos gyvenimą ir Polinos paauglišką maištą. Vienas iš nutrūktgalviškiausių debiutų – Jeano-Christophe`o Meurisse`o ir pasisekimo sulaukusios teatro trupės „Navaros šunys“ improvizuoto scenarijaus komedija „Apnėja“.


Šiame straipsnyje: Žiemos ekranaikinasfestivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių