Žemės dieną Rokuose skambėjo dainuojamoji poezija

Sekmadienio popietę Rokų laisvalaikio salėje surengtas nemokamas jungtinis atlikėjų koncertas “Vandens kelias. Žmogaus amžius kaip vanduo”. Į renginį noriai rinkosi ne tik Kauno miesto rajono gyventojai, bet ir patys miestiečiai.

Žemės dienai ir bendruomenių metams paminėti skirtas renginys džiugino gražiu apipavidalinimu ir atlikėjų gausa. Renginio organizatorių parinkti dainuojamosios poezijos atlikėjai nepriekaištingai tiko renginio temai, nes jų tekstuose nuolat atsispindėjo žodžiai, skirti žemei.

Koncerto žiūrovai mėgavosi Ievos Prūsaitės, Guodos Ramšaitės, Juozapo Liaugaudo, Vytenio Kazlo, teatro ir televizijos aktoriaus Mindaugo Ancevičiaus ir Kastyčio Žukausko kurtomis programomis ir atliktomis dainomis. Renginio temą, skirtą vandeniui, pristatė aktorė, performanso menininkė Ieva Savickaitė. Susirinkę svečiai taip pat buvo kviečiami pasisemti energijos malšinant troškulį Jiesios valstybinio kraštovaizdžio draustinyje surinktu šaltinių vandeniu.

Netradicines muzikos projekcijas, jungiant tekančio šaltinio garsus ir šiuolaikinius ritmus, kūrė didžėjus Andrius Starkauskas. Pastarosios paliko įspūdį ir renginyje viešėjusiam Seimo nariui Antanui Nesteckiui, kuris džiaugėsi, kad Rokų laisvalaikio salėje suorganizuotas toks gražus Žemės dienos paminėjimas. Renginyje koncertavę atlikėjai džiaugėsi puikia, dar nuo sovietmečio laikų nei kiek nepasikeitusia sale ir jos akustika. Visi koncerto klausę svečiai po renginio neskubėjo skirstytis. Tarpusavyje bandraudami vaišinosi arbata, kava, šaltinių vandeniu ir užkandžiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To įdomu:

To įdomu: portretas
Kažką maišot stipriai pons komentatoriau arba jums maišosi kažkas

Įdomu

Įdomu portretas
Ką gi nuveikė Stanislovas Nacius - organizatorius ir mini verslininkas ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių