Zalcburgo festivalio pasiūlymas: dvasios penas neramiais laikais

  • Teksto dydis:

Zalcburgo festivalio organizatoriai tikisi, kad ketvirtadienį prasidėjusi klasikinės muzikos šventė suteiks lankytojams atokvėpį nuo „neramių laikų“ Europoje.

96-ojo festivalio, kuris truks iki rugpjūčio 31-osios, metu bus parodyta beveik 200 operų, dramų ir muzikos spektaklių.

Organizatoriai nori, kad renginys padėtų žmonėms bent trumpam užsimiršti ir negalvoti apie virtinę pastaruoju metu Vokietiją ir Prancūziją krečiančių mirtininkų atakų. 

„Šis festivalis užgimė kaip taikos projektas Pirmojo pasaulinio karo įkarštyje, kai padėtis buvo daug blogesnė nei šiandien. Kaip toks, jis turėtų suteikti dvasios peno neramiais laikais“, – sakė festivalio prezidentė Helga Rabl-Stadler (Helga Rabl-Štadler).

Festivalyje, kuris vyks sustiprinto saugumo sąlygomis, tikimasi 200 tūkst. lankytojų, sakė ji.

Atidarymo ceremonijoje 17-ojo amžiaus teatre „Felsenreitschule“, kuris yra iškaltas Mionchsbergo kalne ir kuris figūruoja klasika tapusiame filme „Muzikos garsai“, dalyvavo įžymybės ir aukšto rango pareigūnai.

Oficialų atidarymą ketvirtadienio vakarą vainikavo operos „Angelas naikintojas“, sukurtos pagal ispanų ir meksikiečių kino kūrėjo Luiso Bunuelio (Luiso Bunjuelio) 1962 metų juodąją komediją, pasaulinė premjera.

Šis 45-erių britų kompozitoriaus Thomo Adeso (Tomas Eidesas) darbas – siurrealistinis pasakojimas apie oficialią vakarienę, iš kurios svečiai, pasirodo, negali išeiti.

Tarp kitų akcentų yra naujai pastatytos operos – Williamo Shakespeare'o (Viljamo Šekspyro) „Audros“ (The Tempest) ir Samuelio Becketto (Samjuelio Beketo) „Lošimo pabaiga“ (Endgame, Fin de partie) pastatymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių