Žaislų gamintoja „Mattel“ pristato žmogų su Dauno sindromu vaizduojančią Barbę

  • Teksto dydis:

JAV žaislų gamintoja „Mattel“ antradienį pristatė naują Barbę, vaizduojančią žmogų su Downo (Dauno) sindromu, taip siekdama, kad kuo daugiau vaikų galėtų atpažinti save šiose populiariose lėlėse

Naujasis žaislas buvo sukurtas bendradarbiaujant su Nacionaline Downo sindromo draugija (NDSS), nurodė kompanija.

„Barbė vaidina svarbų vaidmenį vaikui įgyjant ankstyvųjų patirčių, o mes esame atsidavę savo vaidmeniui siekiant per žaidimą priešintis socialinei gėdai“, – sakė prekės ženklo „Barbie“ vadovė ir „Mattel“ viceprezidentė Lisa McKnight (Liza Maknait).

„Mūsų tikslas yra sudaryti sąlygas visiems vaikams atpažinti save Barbėje ir taip pat skatinti vaikus žaisti su lėlėmis, neatrodančiomis taip, kaip jie“, – pareiškime pridūrė ji.

Naujosios lėlės veidas ir kūno sudėjimas labiau atitinka moterų su Downo sindromu išvaizdą, įskaitant mažesnį ūgį ir ilgesnį liemenį, nurodė „Mattel“.

Lėlės veidas yra apvalesnis, ausys mažesnės, tarpuakis plokščias, akys šiek tiek įkypos, migdolo formos.

Tarp lėlės suknelės raštų yra drugelių, o tarp spalvų – geltona ir mėlyna. Šie simboliai siejami su švietimu apie Downo sindromą.

„Ši Barbė primena, kad niekada neturėtume nuvertinti pateikimo galios, – sakė NDSS prezidentė Kandi Pickard (Kandi Pikard). – Tai didžiulis žingsnis į priekį dėl įtraukties... Šią akimirką švenčiame.“

Downo sindromą nulemia chromosominė anomalija, kai prie 21‑osios chromosomų poros būna papildoma chromosoma. Ji pakeičia organizmo ir smegenų vystymąsi.

Anksčiau „Mattel“ yra pristačiusi Barbių, skirtų garsioms feministėms ir kitoms įkvepiančioms asmenybėms.

Barbėms jau sukurti 175 išvaizdos modeliai, nurodo gamintoja.

Naujausia lėlė pristatoma prieš tai, kai liepos mėnesį kino teatruose turi pasirodyti naujas filmas apie Barbę, kuriame vaidina Margot Robbie (Margo Robi) ir Ryanas Goslingas (Rajenas Goslingas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Violė

Violė portretas
Absoliučiai neprimena Dauno sindr.turinčio asmens. Kur pagrindiniai požymiai: burnoje netelpantis liežuvis, reti dantys, plokščia nosis, bukas žvilgsnis, stori trumpi pirštai, žema kakta, daug labiau įstrižos akys?

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ukrainos vėliava pagal spalvas skirta daunams, taip išeina. ?

graži lėlytė

graži lėlytė portretas
į mūsiškę ai liu liu panaši
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių