Vyriausybėje įteiktos kultūros ir meno premijos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį įteiktos Vyriausybės kultūros ir meno premijos.

Beveik 13 tūkst. eurų siekiančios premijos šiemet skirtos tapytojai Nomedai Saukienei, poetui Rimvydui Stankevičiui, muzikologui Edmundui Gedgaudui, grafikei Danutei Gražienei, taip pat rašytojui Vincui Ramučiui Gudaičiui, muziejininkei, menotyrininkei Lolitai Jablonskienei, menotyrininkui Virginijui Kinčinaičiui, architektui Arūnui Eduardui Paslaičiui, kino operatoriui Viktorui Radzevičiui.

Premijas taip pat gavo baleto ir dailės istorikas Helmutas Šabasevičius, žurnalistas, rašytojas Jonas Laimonas Tapinas, tautodailininkas Vytautas Valiušis.

Vyriausybės rūmuose Vilniuje įteikdamas premijas premjeras Saulius Skvernelis kultūros pasaulio atstovams bei meno kūrėjas padėkojo už indėlį puoselėjant tautos kultūrą, meną ir garsinant valstybę visame pasaulyje.

„Džiugu, kad ši tradicija – iškilmingai paminėti mūsų krašto žmones, kurie nusipelnė išskirtinėje kultūros ir meno srityje – Lietuvoje tęsiasi jau antrą dešimtmetį. Džiaugiuosi šioje salėje matydamas pripažintus ir Lietuvą garsinančius kūrėjus. Jūs priverčiate kitus domėtis mūsų valstybe ir geriausiai prisidedate prie jos įvaizdžio formavimo. Pagarbos vertos ne tik tos asmenybės, kurios šiandien bus pakviestos ant scenos, bet ir visa kultūros bei meno bendruomenė“, – sakė premjeras.

„Motyvacija darbams“

Jis taip pat pažymėjo, kad Vyriausybės uždavinys yra užtikrinti, kad menininkai galėtų paskirti save kūrybai ir negalvoti apie buitį.

„Linkiu, kad šie įvertinimai netaptų Jūsų kulminacija, bet būtų dar viena motyvacija darbams“, – savo ruožtu sakė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų, kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą.

Kasmet įteikiama 12 premijų, laureatus atrenka Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, kuriai šiuo metu vadovauja rašytojas Vytautas Martinkus.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Pirma karta salies istorijoje matau TIKRAI garbingus zmones o ne klanu rietenas,sveikinu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių