V.Putiną pašiepianti gruzinų daina „Eurovizijoje“ neskambės

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) oficialiai informavo Gruzijos visuomeninį transliuotoją GPB, kad 54-ajam „Eurovizijos“ dainų konkursui Gruzijos pateiktos dainos „We Don't Wanna Put In” žodžiai neatitinka konkurso taisyklių. EBU pasiūlė šios šalies atstovams apsispręsti - ar pakeisti dainos pavadinimą ir perrašyti dainos žodžius ar išrinkti kitus atstovus dalyvauti konkurse.

Skelbiama, kad Gruzijos išrinktos dainos žodžiai pažeidžia reikalavimą nekurti politinio pobūdžio tekstų. Akivaizdu, kad visa problema yra žodžių žaismas su Rusijos premjero pavarde.

Rusija Gruzijos „Eurovizijos“ dainų konkursui pasirinktą grupės „Stephane and 3G“ dainą sukritikavo iškart, kai tik ji buvo išrinkta.

„Apgailėtina, kad gruzinai Europoje populiariu muzikos dainų konkursu nori pasinaudoti kaip scena politiniams reikalams aiškintis“, - pareiškė V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas. Anot jo, gruzinai Maskvoje verčiau pristatytų „savo turtingą ir gražią muzikos kultūrą“, o ne „pseudopolitines ambicijas“.

Antirusiška daina sulaukė kritikos ir Gruzijoje. Pernai Tbilisiui atstovavusi atlikėja Diana Gurskaja iškart pareiškė, kad daina netinkama ir turi būti perrinkta.

Beje, po karinio konflikto su Rusija Gruzija ilgai dvejojo, ar dalyvauti Rusijoje šiemet rengiamoje „Eurovizijoje“. Tad galima spėti, kad dainos teksto jie nekeis ir naujo atstovo nerinks.

Bet kuriuo atveju, Gruzija pataisyti ar pakeisti dainą turi iki kovo 16 dienos, kai savo dainas turi būti pristačiusios jau visos būsimos dalyvės. Šiuo metu skelbiama, kad „Eurovizijoje“ gegužės 12, 14 ir 16 dienomis dalyvaus 43 šalys, tarp jų - ir Lietuva, kuriai atstovaus Sasha Son. Manoma, kad konkurso finalą gegužės 16-ąją savo televizorių ekranuose stebės 100 mln. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių