Vokietijos policija rado 100 pavogtų J. Lennono daiktų

  • Teksto dydis:

Vokietijos policija rado apie 100 daiktų, priklausiusių anapilin iškeliavusiai „Beatles“ žvaigždėi Johnui Lennonui (Džonui Lenonui) ir pavogtų iš muzikanto našlės namų Niujorke.

Tarp rastų daiktų yra trys „bitlo“ rašyti dienoraščiai, dvi poros jo žymiųjų apvalių akinių metaliniais rėmeliais, cigarečių dėžutė ir ranka rašytos natos.

Atgauti daiktai antradienį eksponuoti Berlyno policijos štabe.

„Tai buvo įspūdinga ir neįprasta baudžiamoji byla“, – žurnalistams sakė policijos atstovas Winfridas Wenzelis (Vinfridas Venzelis).

Vokietijos tarnybos pirmą kartą sužinojo apie dingusius daiktus, pavogtus iš našlės Yoko Ono (Joko Ono) 2006 metais, kai su jais liepos mėnesį susisiekė Berlyno aukciono „Auctionata“ bankroto administratorius, relikvijas radęs įmonės saugykloje.

Policija po dviejų savaičių iš aukciono daiktus konfiskavo, o praėjusį pirmadienį suėmė įtariamąjį ir atliko kratas jo automobiliuose ir namuose Berlyne. Anot policijos, kitas įtariamasis gyvena Turkijoje ir „šiuo metu mums yra nepasiekiamas“, tačiau norima, kad įtariamasis būtų išduotas Vokietijai.

Tirdami bylą policijos pareigūnai ir prokurorai skrido į Niujorką, kur susitiko su Yuko Ono, kad ji patvirtintų pavogtų daiktų autentiškumą.

„Ji buvo labai emocinga ir mes aiškiai pamatėme, ką šie daiktai jai reiškia ir kaip ji džiaugėsi, kad juos atgaus“, – apie akimirką, kai policija Yuko Ono parodė atgautus daiktus ir kitų daiktų nuotraukas, pasakojo prokurorė Susann Wettley (Zuzana Vetli).

S. Wettley sakė, kad buvęs Y. Ono vairuotojas, dabar gyvenantis Turkijoje, yra vienas įtariamųjų. Jis yra anksčiau teistas dėl ryšių su vagyste Niujorke.

Kitas įtariamasis suimtas Berlyne pirmadienį, įvardytas kaip iš Turkijos kilęs 58 metų vokiečių verslininkas. Apieškoję jo automobilį, policija sako radusi daugiau J. Lennonui priklausiusių daiktų, sudėtų į lagaminą, paslėptą po bagažinėje esančiu atsarginiu ratu. Nė vieno iš įtariamųjų vardai nepaviešinti dėl Vokietijos privatumo taisyklių.

Policija vis dar tikrina konfiskuotus kompiuterinius dokumentus ir verslo sandorius, kad geriau suprastų, kaip pavogti daiktai atsidūrė aukcione Berlyne ir, ar aukciono darbuotojai žinojo, kad iš dviejų įtariamųjų nusipirko vogtus daiktus. Anot policijos, „Auctionata“ daiktus laikė nuo 2014 metų, bet jie nebuvo parduodami internete.

J. Lenono relikvijų lobį taip pat sudaro „Beatles“ 1965 metų koncerto įrašas, mokyklinis sąsiuvinis iš 1952 metų, autorinių teisių sutartis J. Lennono dainai „I'm the Greatest“ ir ranka rašytos natos dainoms „Woman“ ir „Just like starting over“.

Taip pat rasti trys J. Lenono, oda įrišti, dienoraščiai iš 1975, 1979 ir 1980 metų. Paskutinis J. Lennono įrašas dienoraštyje datuotas 1980 metų gruodžio 8 dieną, kelios valandos prieš jo nužudymą, sakė S. Wettley.

Tos pačios dienos įraše apsakyta žymioji, Annie Leibovitz (Eni Leibovic) atlikta fotosesija, kurioje matyti nuogas J. Lennonas apkabinęs savo žmoną.

Kol kas nėra aišku, kada Yuko Ono atgaus daiktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių