Visuomenininkas A. Vinokuras mokys cirko Rytų Ukrainos vaikus

Aktorius, rašytojas ir žurnalistas Arkadijus Vinokuras rudenį vyks į Rytų Ukrainą, kur mokys nuo karo nukentėjusius vaikus cirko meno.

Ši kūrybinė stovykla vyks rugsėjo ir spalio sandūroje, netoli kontaktinės linijos tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų esančiame Stanica Luhanska miestelyje.

A. Vinokuras teigia statysiantis cirko spekaklį pagal savo kūrinį apie nosį pametusį klouną „Raudona nosis“.

Pasak jo, cirko, judesio ir teatro menas leis vaikams reikšti asmeninę karo patirtį, padės geriau suprasti su tuo susijusius jausmus ir emocijas.

„Man bus svarbu kalbėtis su vaikais, išgirsti vaikus, ką jie jaučia, ką jie patyrę ir leisti jiems kiekvienam kurti savo klouną: ar jis liūdnas, ar jis linksmas, ar jis melancholiškas“, – pirmadienį žurnalistams sakė visuomenininkas.

„Tai bus bendras kūrinys, kur teatras ir cirkas bus naudojami kaip įrankis padėti vaikui pasitikėti savimi, sužinoti, kad tas berniukas ir mergaitė turi talentą, turi galimybę rasti savyje ir savo aplinkoje paramos išgyventi tokioje aplinkoje, kuri bet kokiu atveju turi išlikti žmogiška“, – pridūrė jis.

Į stovyklą bus kviečiami vaikai iš visų trijų Stanica Luhanska esančių mokyklų.

„Mes paversime visą miestą cirku, kad parodytume, kad mes šypsomės, neprarandame pasitikėjimo savimi karo sąlygomis“, – teigė A. Vinokuras.

Cirko ir teatro mokymus rengia nevyriausybinė organizacija „Naujasis Donbasas“. Ji trečius metus organizuoja stovyklas vaikams, gyvenantiems karo paliestuose Rytų Ukrainos taškuose.

2014 metais kilęs karas Rytų Ukrainoje nusinešė daugiau nei 10 tūkst. žmonių gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
matit nusimato pinigu,,nes kitaip neitu ,,,,ju ten kur nauda,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių