Visos Žemaitijos sostinės meškos pasipuošė trispalviais šalikais

  • Teksto dydis:

Valstybės atkūrimo šimtmečio proga visos Telšių, Žemaitijos sostinės, meškos ir meškutės papuoštos trispalviais šalikais, kuriuos 3 savaites iš vilnos vėlė 22 aktyvūs miestiečiai.

„Sumanėme šimtmečio proga visas mūsų miesto meškas papuošti Lietuvos vėliavos spalvų šalikais, tokiu būdų parodyti ne tik mūsų, žemaičių, solidarumą švenčiant valstybės atkūrimą, bet ir sudėti į šiuos simbolius visų mūsų rankų šilumą, širdžių vienybę ir pakilią nuotaiką, pasitinkant valstybės jubiliejų", -- sakė Telšių moterų bendrijos „Akvalina“ vadovė Nijolė Tamulionienė.

Telšiuose yra 47 įvairaus dydžio bei formų meškos – nuo keliasdešimt centimetrų iki beveik trijų metrų, stovinčios miesto centre, vadinamajame laikrodžio bokšte. „Ši, pati didžiausia meška, mums ir kėlė daugiausiai rūpesčių, nes reikėjo pagaminti didžiausią šaliką, susitarti su seniūnu, kad leistų ją puošti, ir organizuotų pagalbininkų, kurie padėtų pasiekti bokšte esančią mešką“, -- pasakojo N.Tamulionienė.

Kadangi visos meškos skirtingos, tad ir joms skirti šalikai sukurti individualūs, pritaikyti prie skulptūros dydžio ir stiliaus. Įdomesnio sprendimo reikėjo ir meškai, nešančiai savo ir žmogaus vaikus ant nugaros. Meškiukams užrišime šalikėlius, o žmogaus vaikams nuvėlėme po pakabinamą širdelę.

Didžiausiai meškai skirtas irgi išskirtinis – 5 metrų ilgio ir 35 cm pločio šalikas, o pačioms mažiausioms vos 20 cm šalikėliai. Šalikams gaminti naudotas trijų spalvų vilnos karšinys ir sausa vėlimo technika, badant vilną specialiomis adatėlėmis. panaudota 5 kilogramai vilnos, 3 kg audinio ir porolono bei 60 adatėlių vilnos vėlimui.

Trispalviais šalikais papuošti Žemaitijos sostinės meškas sumanė aktyviausios Telšių moterų bendrijos „Akvalina“ narės, organizuodamos tam skirtas kūrybines dirbtuves, kuriose į bendrą veiklą susibūrė ne tik bendrijos narės, Žemaitijos psichikos sveikatos centro darbuotojai bet ir socialinę atskirtį patiriantys asmenys.

Telšių meškos trispalviais šalikais, papuoštos vasario 12 dieną, miestą puoš beveik mėnesį -- iki kovo 11 dienos, kai švęsime nepriklausomybės atgavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuskriaudė

nuskriaudė portretas
meškas mažyles .......... vos 20 cm šalikėliais apmuturiavo

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai žemaičiai, šaunuoliai. Labai gražiai atrodo. O mes Klaipėdoje labai gražiai papuošėme mergaitę 'bučinuką" senojoje perkėloje. Nuostabu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių