Visi Lietuvos „bytboksintojai“ kviečiami registruotis į čempionatą

Nors čempionatas, skirtas 5-ajam hiphopo elementui - "beatboxui", įvyks tik rudenį, registracija į jį prasidėjo jau dabar. Kviečiami visi, nebijantys scenos.

Projekto koordinatorius Andrius Račickis pasakoja, kad šis "Beatbox'o" čempionatas yra oficialus ir rengiamas pirmą kartą Lietuvos istorijoje. "Kuomet kiti organizatoriai rengė panašaus pobūdžio pasirodymą - jie nesulaukė dėmesio", - priduria renginio koordinatorius.

„Beatbox atlieka paprasti žmonės įvairiausiais stiliais nuo drum‘n‘bass iki regio. Gatvėse, radijuje, televizijoje – dabar visur galima išgirsti šį įvairių garsų mišinį. Nors niekas to nemoko mokyklose, žmonės besipraktikuodami patys gali išgauti būgno, bosinės gitaros ar sukiojamos vinilinės plokštelės garsus. Visa tai dar vadinama vokalinės perkusijos menu, beatboxingu ar human beatbox", - aiškina čempionato organizatoriai.

A.Račickis kviečia čempionate dalyvauti visus norinčius, kurie nebijo scenos ir sugeba "beatbox'inti". Koordinatorius pabrėžia, kad čempionate dalyvaus tik lietuviai - užsieniečiams dalyvauti nebus leista.

Pagal Lietuvos čempionato taisykles, iš pirmojo atkrintamojo etapo toliau pateks dvylika geriausiai pasirodžiusių dalyvių, kurie tęs kovą. "Čempionato nugalėtojas bus išrinktas pasitelkus kompetetingosios komisijos pagalbą, kuri atsižvelgs ir į renginio metu susirinkusios publikos dėmesį", - tikina A.Račickis.

Nors apie "beatbox'o" populiarumą ir susidomėjimą šiuo muzikos stiulimi A.Račickis kalbėti dar nedrįsta ir liepia palaukti pačio čempionato, kuris atsakys į daugelį klausimų, mano, kad šis muzikos stilius yra vienas svarbesnių hiphopo kultūros segmentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių