Violončelininkas D. Geringas mini 70-mečio jubiliejų

  • Teksto dydis:

Violončelininkas maestro Davidas Geringas mini 70-mečio jubiliejų. Šia gražia proga savo ir visų Lietuvos žmonių vardu jį pasveikino ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad D. Geringas pasaulinį įvertinimą pelnė kaip talentingas klasikinės ir šiuolaikinės muzikos interpretatorius, aukšto meistriškumo dirigentas ir gerbiamas pedagogas.

„Meno ir kultūros srityje Jūsų vardas tapo profesionaliai ir įtaigiai atliekamos muzikos ženklu – jis neatsiejamas nuo unikalaus ir jaudinančio violončelės skambesio. Jūs – ištikimas lietuvių muzikos bičiulis, mylimas ir laukiamas mūsų šalyje“, – rašoma sveikinime.

Prezidentė violončelininkui išreiškė padėką už svarų įnašą į muzikos kultūrą bei už ilgametę kūrybinę partnerystę su Lietuva.

Iškilaus jubiliejaus proga šalies vadovė D. Geringui palinkėjo ilgų neblėstančio įkvėpimo metų ir naujų meninių atradimų.

Pasveikinti maestro galės ir jo gerbėjai. D. Geringo jubiliejui paminėti rengiami koncertai: Vilniuje – rugsėjo 23 d. 19 val. Vilniaus kongresų rūmuose, lapkričio 9 d. 19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, o Kaune – lapkričio 10 d. 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių