Vilniuje - kaunietiškas J.Vaitkaus pastatymas

Kauno valstybinio dramos teatro trupė ruošiasi gastrolėms Vilniuje. Provokuojanti drama apie verslo ir šeimos suderinamumą bus rodoma lapkričio 10 d. Rusų dramos teatre.

Jono Vaitkaus režisuoti amerikiečių dramaturgo Arthuro Millerio „Visi mano sūnūs“, kuriuos vaidina Ridas Žirgulis, Edita Užaitė, Vytautas Kaniušonis, Nijolė Lepeškaitė, Egidijus Stancikas ir kiti Kauno dramos aktoriai, Vilniuje gastroliuos lapkričio 10 d., antradienį 18 val.

XX a. dramaturgijos klasiko A.Millerio pjesės - vienos provokatyviausių ir iki šiol neprarandančių socialinio aktualumo. Režisierius Jonas Vaitkus ir dailininkė Eglė Richter, kartu su Kauno dramos teatro trupe statydami pjesę „Visi mano sūnus“, pakvietė susimąstyti apie kiekvieno iš mūsų atsakomybę prieš savo artimųjų ir savo paties gyvenimą. A.Millerio pjesės siužetą sudaro šeimos vidinio irimo istorija: tėvas dėl verslo paaukoja sūnų ir tai nuo jo slepia...
Jonas Vaitkus: „Kur žmogus bedirbtų ir ką jis bedarytų, jam tenka susidurti ir rinktis - skaudžią tiesą arba naudingą melą. Ir būtent nuo šio pasirinkimo priklauso jo paties ir jį supančių žmonių gyvenimai. A.Millerio pjesėje sukurti įdomus, sudėtingi personažai su savitomis biografijomis. Čia nebereikia pastatyminių triukų, nuo kurių žiurovas gal jau šiek tiek ir pavargo. Čia tiesiog sekamas žmogaus likimas, jo peripetijos“.
Spektaklio kompozitoriumi pasirinktas vienas garsiausių amerikiečių muzikos žvaigždžių - Glennas Milleris. Jo įkurto orkestro melodijos spektaklyje skambės ne todėl, kad jis yra dramaturgo bendrapavardis. Tokios muzikos tikriausiai klausėsi pjesės personažai, o paties G.Millerio likimas labai panašus į vieno iš pjesės herojaus sūnų.


Šiame straipsnyje: teatrasKVDTkultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių