Vilniuje atidaroma Latvijos dizaino paroda

Projekto „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ organizatoriai trečiadienį pristatys Latvijos dizainerių sąjungos narių naujausių darbų, sukurtų atsižvelgiant į ilgalaikę planetos raidos perspektyvą ir atsakingai žvelgiant į ateitį, parodą.

Tuos išteklius, kuriuos mums duoda Žemė, privalome naudoti atsakingai. Medžiai, natūraliai pabaigę savo gyvenimą, stiklas, pagamintas iš surinktų ir perdirbtų duženų, kartonas iš jau kartą panaudoto popieriaus - kiekvienas mąstantis ir kūrybiškas žmogus privalo prisiimti atsakomybę už savo sprendimus ir veiksmus. Tai akivaizdu žvelgiant į aštuoniolikos Latvijos dizainerių darbus, sukurtus panaudojant ekologiškas ir perdirbtas medžiagas. Tai, kad šios medžiagos ir iš jų pagaminti daiktai neprivalo būti pilki ir primityvūs, įrodo parodoje eksponuojamos neįprastos formos, masteliai, spalvos.

Paroda „ECO – dizainas visiems ir ateičiai“ trečiadienį 16 val. bus atidaryta sostinės prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ antrame aukšte. Ji veiks iki liepos 15 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių