Vilniaus mažojo teatro spektaklį „Madagaskaras“ rekomenduoja Kinijos spauda

  • Teksto dydis:

Liepos 12 d. 19.30 vietos laiku, Pekine bus rodomas Vilniaus mažojo teatro spektaklis „Madagaskaras“.

Lietuvos Respublikos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Kinijos Liaudies Respublikoje Ina Marčiulionytė įteikė Vilniaus mažojo teatro trupei leidinį „Time out Beijing“, kuriame tarp rekomenduojamų spektaklių yra ir „Madagaskaras“, įtrauktas į  tarptautinio „Nanluoguxiang“ teatrų festivalio programą. 

„Madagaskaras“ – tai analogų pasaulyje neturintis Vilniaus mažojo teatro spektaklis, žiūrovams parodytas daugiau kaip 300 kartų.  Tai vienas garsiausių režisieriaus Rimo Tumino istorinių spektaklių, kurio veikėjai – realiai XX a. gyvenę žmonės, asmenybės, palikusios ženklų pėdsaką Lietuvos istorijoje.

„Tai spektaklis apie žmones, kurie nori gyventi kitaip. Norisi, bet neišeina: arba gyvenimas per trumpas, pernelyg daug smūgių, arba per sudėtinga istorija“, – sako režisierius.

Žiūrėdami „Madagaskarą“ galime įsivaizduoti, kaip atrodė šios žinomos asmenybės, pamąstyti, ar jos galėjo gyvenime susitikti ir kaip ties susitikimai galėjo atrodyti. Tai praplečia vaizduotę.

Spektaklį net du kartus Lietuvoje stebėjęs „Nanluoguxiang“ teatrų festivalio vadovas Xiang Wang sako, kad „spektaklis „Ma­da­gas­ka­ras“ at­sklei­džia Lietuvos žmo­nių gro­žį, o režisieriaus R. Tumino spektakliai yra deimantai, kuriuos būtina rodyti pasauliui“.

„Madagaskaras“ yra rodytas Austrijoje, Belgijoje, Suomijoje, Serbijoje, Rusijoje ir Lenkijoje. Kinijoje šį vakarą jis bus rodomas pirmą kartą.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių