Vilkijos apylinkių Žolinė – su vėliavos ir herbo pristatymu

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Vilkijos apylinkių seniūnijos Akuotų kaime buvo švenčiamos Žolinės.

Šiai metais tradicinis Saulėtekių bendruomenės centro ir Vilkijos kultūros centro organizuotas renginys „Žolinių puokštė“ buvo ypatingas. Šventėje pirmą kartą plačiajai visuomenei buvo pristatyta Vilkijos apylinkių seniūnijos vėliava ir herbas, kurio etaloną sukūrė dailininkas R. Rinkūnas.

Herbo simbolika yra susieta su vieno iš didžiausių Vilkijos apylinkių kaimų-Saulėtekiai pavadinimu ir vandeniu, nes Vilkijos apylinkių seniūnija ribojasi su Nemunu ir Dubysa. Saulė, kuri yra pagrindinis herbo simbolis, heraldikoje reiškia garbę ir puikumą, o krikščionybėje-nemirtingumą ir prisikėlimą. Herbo skydas yra žalios spalvos, kuri reiškia augaliją, laisvę, grožį, džiaugsmą, sveikatą ir viltį.

Vilkijos apylinkių seniūnijos vėliava, po Šv. Mišių Vilkijos Švento Jurgio bažnyčioje, kur parapijos klebonas Linas Šipavičius ją pašventino, atkeliavo į Akuotų kaimą, tradicinę šio krašto šventę „Žolinių puokštė 2017“. Septyniems Vilkijos krašto seniūnaičiams kartu su svečiais sugiedojus Saulėtekių himną, kuriam žodžius ir muziką sukūrė krašto poetė V. Stanislovaitienė, seniūnas A. Bačiūnas padovanojo po vėliavą. Renginio dalyvius sveikino Kauno rajono mero pavaduotojas J. Gurskas, savivaldybės administracijos direktorius A. Nesteckis, kraštotyrininkas A. Vaičys, Vilkijos seniūnas K. Bačėnas.

Šventės metu buvo pagerbtas ilgamečio Saulėtekio Antano Mackevičiaus pagrindinės mokyklos direktoriaus, buvusio vietos bendruomenės centro „Atmintis“ pirmininko Arūno Astrausko atminimas. Renginyje skambėjo kraštiečių poečių Jurginos Astrauskaitės, Valentinos Pancernienės ir Vijolės Stanislovaitienės eilės, Vilkijos kultūros centro atlikėjų A. Sadlausko L. Jatautienės, R. Zakarevičienės, E. Kvainsko, G. Semiochinienės (vad. J. Šalčius) muzika ir dainos. Koncertinėje programoje puikiai pasirodė pati jauniausioji 8-erių metų Saulėtekių krašto solistė Danielė Nekrošiūtė, Vilkijos kultūros centro linijinių šokių kolektyvas „Skrajūnė“, proginių šokių kolektyvas „Šokime kartu“ (vad. L. Maliukevičienė), muzikinė grupė „Judošiai“, Kulautuvos laisvas ir nepriklausomas kolektyvas „Šilokas“.

Pramogų netrūko

Kiekvienais metais Vilkijos krašto Žolinės šventėje vyksta sportiniai konkursai ir varžytuvės. Šiais metais taikliausiais krepšininkais trijose amžiaus grupėse tapo K. Minelga, R. Petrauskas, P. Blaževičius. Antrąsias ir trečiąsias vietas laimėjo V. Rimašauskas, A. Bačiūnas, L. Vasiliauskas, A. Juška, T. Vyšniauskas, E. Jocys. Rankos lenkimo rungtyje stipriausi buvo T. Sergejenko ir O, Kveškevičienė. Gražiausios Žolinių puokštės konkurse tris prizines vietas laimėjo E. Tarolienė, M. Aleknavičiūtė ir V. Stumbraitė.

Mažiesiems šventės dalyviams buvo skirta daug įvairiausių atrakcijų: „laimingoji“ vaikų loterija, batutai, piešimas ant veidukų ir kapitono Flinto programa, kurias dovanojo kraštiečiai N. Vasiliauskienė, A. Paulauskienė, L. ir R. Vereckiai, L. Borovaja ir Franz Baesch. Renginį papuošė

Janinos Marcinkevičienės pačios išaugintos ir dovanotos gėlės. Renginyje buvo pagerbti ir apdovanoti tvarkingiausių ir gražiausių Vilkijos apylinkių seniūnijos sodybų šeimininkai M. ir A. Mejerai, A. ir K. Vaitiekaičiai. Renginio vedėjos kraštietės G. Steponaitienė ir V. Minelgaitė dėkojo nuolatiniams Žolinės šventės rėmėjams AB „Vilkijos ūkis“, AB „Ecowood“, UAB „Vilkijos prekyba“, „Metalo technologijos“, krašto verslininkams ir ūkininkams.

Šventę vainikavo linksma vakaronė su gyva grupės „Nemuno krantai“ muzika ir įspūdingais kraštiečio K. Vaitiekaičio dovanotais fejerverkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių